Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

NOVINKY

arr3AKCE na gelové barvy PME3.9.2019 - vyzkoušejte gelové potravinářské barvy od anglické firmy PME nyní za akční, velmi... arr3Gelové barvy Wilton6.8.2019 - opět jsou naskladněny oblíbené gelové barvy od firmy Wilton. V novém obalu a bez... arr3Nové ochucovací pasty15.7.2019 - NOVINKA - nové příchutě ochucovacích past - vhodné do krémů, těsta, čokolády, šlehačky,... arr3Mufinové košíčky a stojany7.5.2019 - doplněné zásoby cukrářských papírových košíčků na mufiny a také stojany na mufiny a...

ZBOŽÍ V AKCI

 

 


Rady, návody » Fotopostupy
Vyztužování patrových dortů

Vícepatrové dorty se mohou skládat z různých tvarů, chutí, potáhnuté různými polevami, např. fondánovou hmotou, krémem, čokoládou apod. Důležitou součástí vícepatrových dortů je jejich vyztužení a zde přichází na řadu vyztužovací kolíky.

Jak používat vyztužovací kolíky

1.) Položit jednoduchou šablonu na váš dort a pro označení umístění jednotlivých kolíků použít jehlu.

2.) Vtlačit kolík až na samotnou podložku dortu. Tužkou naznačit na kolík horní linii dortu.

3.) Kolík vytáhnout a za pomoci pilky, nože či nůžek zkrátit na požadovanou délku.

4.) Kolík zapíchnout zpět do dortu na původní místo.

Na takto vyztužené patro pak natřít malé množství krému, čokolády, polevy apod. a položit další (menší) patro, které musí být také na pevné podložce.

Počet kolíků závisí na velikosti dortu. U větších dortů se pro jejich stabilitu doporučuje použít více kusů, min. šest i více.

Kolíky by měly být vhodné pro styk s potravinami.

Nezapomeňte zákazníka upozornit, že dort obsahuje nejedlé části!

*****************************************************************************************************************************************