S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

KONTAKTY

Zdeňka Michnová - cukrářské potřeby
Komenského 1275
75701 Valašské Meziříčí
tel: +420 724 380 975
napište nám

NOVINKY

arr3PME perleťové spreje12.10.2017 - perleťové spreje od firmy PME jsou nyní za výhodnou cenu, najdete ZDE.... arr3Květiny z jedlého papíru16.8.2017 - naskladněny nové druhy Oplatkových dekorací - Květiny z jedlého papíru žlutá, modrá,... arr3Zboží naskladněné v ČERVNU 201729.6.2017 - Během měsíce června jsem doplnily zásoby výrobků od firmy Wilton PME, barvičky od firmy... arr3Zboží naskladněné v KVĚTNU 201715.5.2015 - během měsíce dubna jsme pro Vás naskladnily nové čísla anglických časopisů od Squires... arr3NOVINKA - cukrářské špičky Twist-Twist25.3.2017 - nově nabízíme cukrářské špičky Twist-Twist od firmy JEM. Najdete je ZDE. Tyto úžasné...

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 37 Kč
skladem
naše cena 56 Kč
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 37 Kč
skladem
naše cena 198 Kč
skladem

 

 


» Fotopostupy
Vyztužování patrových dortů

Vícepatrové dorty se mohou skládat z různých tvarů, chutí, potáhnuté různými polevami, např. fondánovou hmotou, krémem, čokoládou apod. Důležitou součástí vícepatrových dortů je jejich vyztužení a zde přichází na řadu vyztužovací kolíky.

Jak používat vyztužovací kolíky

1.) Položit jednoduchou šablonu na váš dort a pro označení umístění jednotlivých kolíků použít jehlu.

2.) Vtlačit kolík až na samotnou podložku dortu. Tužkou naznačit na kolík horní linii dortu.

3.) Kolík vytáhnout a za pomoci pilky, nože či nůžek zkrátit na požadovanou délku.

4.) Kolík zapíchnout zpět do dortu na původní místo.

Na takto vyztužené patro pak natřít malé množství krému, čokolády, polevy apod. a položit další (menší) patro, které musí být také na pevné podložce.

Počet kolíků závisí na velikosti dortu. U větších dortů se pro jejich stabilitu doporučuje použít více kusů, min. šest i více.

Kolíky by měly být vhodné pro styk s potravinami.

Nezapomeňte zákazníka upozornit, že dort obsahuje nejedlé části!

*****************************************************************************************************************************************

Boloňský psík

Výška pejska je cca 11 cm.

1.) Pro hlavu je potřeba kulička o hmotnosti cca 40g. Tu pak mírně vytvarovat ve spodní části do špičky. Kosticí vytlačit dva důlky pro oči.

2.) Dvě malé světle modré kuličky nalepit trochou alkoholu do důlků a potom je opět mírně rozmáčknou kosticí.

3.) Stejný postup jako s modrými kuličkami udělat i s černými kuličkami.

4.) Očička dokončit přilepením malinké bílé kuličky na rozhraní černé a modré plochy. Celou hlavu narýhovat kosticí, rýhy naznačují kožíšek.

5.) Z malého kousku hmoty vymodelovat čumáček, mírně tvarem připomíná srdíčko.

6.) Alkoholem přilepit čumáček pod očička. Kosticí vytlačit dva důlky na okraji pusinky. Tu vytvořit rozříznutím nožíkem. Uprostřed pusinky nalepit jazýček - malý kousek růžové hmoty ve tvaru kapky, úzká část kapky je uvnitř pusinky.Čumáček opět rýhovat kosticí, pak na horní část čumáčku nalepit černou kuličku. Celou hlavu nechat proschnout 1-2 hodiny.

7.) Pro tělo psa je potřeba kulička o hmotnosti cca 80g, tu vytvarovat do tvaru hrušky, udělat kosticí rýhy pro kožíšek, doprostřed zapíchnout špejli a nechat zaschnout cca 1-2 hodiny. Pro přední ťapky jsou potřeba 2 kuličky, každá o hmotnosti 10g. Z kuličky vyválet válečky a vytvarovat ťapky. Pro zadní ťapky jsou potřeba 2 kuličky, každá o hmotnosti 15g. Z kuličky vytvarovat zadní ťapky.

8.) Alkoholem přilepit k tělu všechny čtyři ťapky a rýhovat je kosticí.

9.) Pro uši je potřeba 2 kuličky, každá o hmotnosti 5g. Z kuličky vymodelovat tvar kapky, trochu ji zmáčknout do plochého tvaru.

10.) Uši narýhovat kosticí. Zaschlou hlavu napíchnout a přilepit alkoholem na tělo, přilepit na hlavu uši, mezi uši nalepit pár malých chloupků; může se dozdobit mašlí apod.

***********************************************************************************************************************************************