Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

NOVINKY

arr3AKCE na gelové barvy PME3.9.2019 - vyzkoušejte gelové potravinářské barvy od anglické firmy PME nyní za akční, velmi... arr3Gelové barvy Wilton6.8.2019 - opět jsou naskladněny oblíbené gelové barvy od firmy Wilton. V novém obalu a bez... arr3Nové ochucovací pasty15.7.2019 - NOVINKA - nové příchutě ochucovacích past - vhodné do krémů, těsta, čokolády, šlehačky,... arr3Mufinové košíčky a stojany7.5.2019 - doplněné zásoby cukrářských papírových košíčků na mufiny a také stojany na mufiny a...

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

 

 


Potahovací hmoty, suroviny / Kelmy

Potahovací hmoty se používají na vnější dekoraci dortů.

Potahovací hmoty lze rozdělit na tři různé základní skupiny – fondánové potahovací hmoty, mandlový marcipán, mléčná hmota tzv.falešný marcipán.

Pro potáhnutí dortu, nejčastější velikosti o průměru 24-26 cm, je obvykle potřeba okolo 600-750g hmoty, síla vyválené hmoty je přitom cca 3-4 mm.

Pro modelaci cukrových dekorací či figurek stačí menší množství 100-250g, záleží samozřejmě na počtu a velikosti figurek.