Novinky
30.01.2023
Nový recept na našem blogu: Granola
Granola je ta správná energie do začátku dne. Zapečené ovesné vločky jsou čerstvé a krásně křupavé, doplněné o ty nejlepší dobroty jako oříšky či suše...
číst celé
23.06.2022
Nový recept na našem blogu: Jahodové pohárky
Červen voní jahodami! Tu krásnou sladkou vůni můžete mít také u vás doma. Jahodové pohárky jsou lehké, svěží a velmi snadné na přípravu. Vyzkoušejte t...
číst celé
24.05.2022
Nový recept na našem blogu: Plněné čokoládové sušenky
Blíží se Den dětí, udělejte radost také svým dětem těmito úžasnými čokoládovými sušenkami plněné krémem z oblíbené Nutely. Určitě se po těchto...
číst celé
Odense
Potahovací hmoty se používají na vnější dekoraci dortů.
Potahovací hmoty lze rozdělit na tři různé základní skupiny – fondánové potahovací hmoty, mandlový marcipán, mléčná hmota tzv.falešný marcipán.
Pro potáhnutí dortu, nejčastější velikosti o průměru 24-26 cm, je obvykle potřeba okolo 600-750g hmoty, síla vyválené hmoty je přitom cca 3-4 mm.
Pro modelaci cukrových dekorací či figurek stačí menší množství 100-250g, záleží samozřejmě na počtu a velikosti figurek.