Novinky
05.04.2023
Velikonoce 2023 - provozní doba
Během velikonočních svátků máme zavřeno, tj. 7.4. - 10.4.2023.
Balíky neodesíláme, zboží přes e-shop můžete objednávat. Odešleme je ihned po velikono...
číst celé
13.03.2023
Nový recept na našem blogu: Mrkvové cupcakes se sýrovým krémem
Velikonoce jsou významným svátkem, spojené s mnoha lidovými tradicemi a zvyky. Pro mnohé z nás znamenají také začátek jara a probouzení přírody. Součá...
číst celé
30.01.2023
Nový recept na našem blogu: Granola
Granola je ta správná energie do začátku dne. Zapečené ovesné vločky jsou čerstvé a krásně křupavé, doplněné o ty nejlepší dobroty jako oříšky či suše...
číst celé
Odense
Potahovací hmoty se používají na vnější dekoraci dortů.
Potahovací hmoty lze rozdělit na tři různé základní skupiny – fondánové potahovací hmoty, mandlový marcipán, mléčná hmota tzv.falešný marcipán.
Pro potáhnutí dortu, nejčastější velikosti o průměru 24-26 cm, je obvykle potřeba okolo 600-750g hmoty, síla vyválené hmoty je přitom cca 3-4 mm.
Pro modelaci cukrových dekorací či figurek stačí menší množství 100-250g, záleží samozřejmě na počtu a velikosti figurek.