S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

KONTAKTY

Zdeňka Michnová - cukrářské potřeby
Komenského 1275
75701 Valašské Meziříčí
tel: +420 724 380 975
napište nám

NOVINKY

arr3Vánoční otevírací doba20.11.2017 - během předvánoční doby budeme mít pro Vás otevřeno také v sobotu dopoledne. sobota... arr3PME perleťové spreje12.10.2017 - perleťové spreje od firmy PME jsou nyní za výhodnou cenu, najdete ZDE.... arr3Zboží naskladněné v ČERVNU 201729.6.2017 - Během měsíce června jsem doplnily zásoby výrobků od firmy Wilton PME, barvičky od firmy... arr3Zboží naskladněné v KVĚTNU 201715.5.2015 - během měsíce dubna jsme pro Vás naskladnily nové čísla anglických časopisů od Squires... arr3NOVINKA - cukrářské špičky Twist-Twist25.3.2017 - nově nabízíme cukrářské špičky Twist-Twist od firmy JEM. Najdete je ZDE. Tyto úžasné...

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 37 Kč
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 37 Kč
skladem
naše cena 56 Kč
skladem

 

 


» Recepty

Piškotový korpus I.

obecně platí poměr:

1 vejce... 5 dkg cukr moučka... 1 polévková lžíce vody...5 dkg polohrubá mouka...trochu kypřicího prášku (na 6 vajec 1 balíček kypř. prášku)
Do dortové formy o průměru 26 cm připravittěsto z 6 vajec.

Postup:
Rozdělit vejce do dvou mís na žloutky a bílky.
V jedné míse vyšlehat z bílků tuhý sníh.
V druhé míse utřít žloutky s cukrem, přidat vodu, mouku smíchanou s kypřicím práškem.
Nakonec postupně zlehka přimíchat ušlehaný sníh.
Péct ve vyhřáté troubě na 180°C.
**********************************************************************************************************************************************

Piškotový korpus II. (kurz potahování)

Suroviny:

4 vejce

180g cukr moučka

180g polohrubá mouka

¼ prášku do pečiva

Postup:

Rozdělit žloutky a bílky.

Bílky vyšlehat na sníh spolu s 4 lžícemi studené vody.

Smíchat žloutky s cukrem, přidat 4 lžíce horké vody ,vyšlehat.

Smíchat polohr. mouku s ¼ prášku do pečiva.Přidávat do žloutků mouku a sníh, zlehka smíchat.

Péct ve vyhřáté troubě na 180°C.

***************************************************************************************************************************************

 

Piškotový korpus III.

Suroviny:
200g změklé máslo
200g cukr krupice
4 vejce
200g polohrubá mouka
vanilka mletá - vanilkový lusk - vanilkový cukr
1/2 kypřicí prášek do pečiva (6g)

Postup:
Máslo vyšlehat s cukrem.
Přidat mletou vanilku.
V misce rozmíchat vejce.
V míse smíchat mouku, kypřicí prášek, sůl.

Při šlehání směsi postupně přidávat vejce a stále míchat.
Poté přidávat po částech směs mouky. Stále šlehat.

Péct ve vyhřáté troubě na 180°C.

********************************************************************************************************************************************

Čokoládový korpus

Suroviny:
120g změklé máslo
160g cukr krupice
6 vajec (rozdělit bílky a žloutky)
120g hořké čokolády nebo čokolády na vaření
3 lžíce mléka
1 lžíce kakaa
150g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva

Postup:
Zvlášť vyšlehat bílky na sníh.
Utřít máslo s cukrem, přidat žloutky a šlehat do pěny.
Přidat rozpuštěnou čokoládu, mléko.
V míse smíchat mouku, kakao a prášek do pečiva. Přimíchat do vyšlehané směsi.
Nakonec zlehka vmíchat vyšlehaný sníh z bílků.

Péct ve vyhřáté troubě na 180°C.

********************************************************************************************************************************************

Red velvet - korpus

Suroviny:

180 g změklé máslo

225 g cukr krupice

3 vejce

375 g hladká mouka

20 g holanské kakao

1,5 čl sůl

360 ml podmáslí

1 čl (plná) červené potravinářské gelové barvy

1,5 čl ocet

1,5 čl jedlá soda

 

Postup:

V míse vyšlehat změklé máslo s cukrem, poté postupně přišlehat vejce.

V druhé míste smíchat sypké suroviny: mouku, kakao a sůl.

Zvlášť smíchat podmáslí s barvivem.

Mouku a podmáslí střídavě přišlehat do směsi másla, cukru a vajec.

Nakonec v malé skleničce vmíchat sodu do octa, směs napění a ihned ji ručně vmíchat do těsta.

Péct na 180°C. Recept je na formu o velikosti 25 cm.

**********************************************************************************************************************************************

Ořechový korpus

Suroviny:

5 vajec

32 dkg cukr krupice

25 dkg polohrubá mouka

12,5 dkg mleté ořechy (vlašské, lískové)

1/2 kypřicí prášek do pečiva

150 ml horké vody

 

Postup:

Rozdělit vejce do dvou mís na žloutky a bílky.

V jedné míse vyšlehat z bílků tuhý sníh.

V druhé míse utřít žloutky s cukrem, přidat vodu, mouku smíchanou s kypřicím práškem a ořechy. Nakonec postupně zlehka přimíchat ušlehaný sníh.

Péct ve vyhřáté troubě na 180°C.

Recept na formu pr. 25 cm.

******************************************************************************************************************************************

Perníčky - recept

Perníčky podle tohoto receptu peču pro svou rodinu každé vánoce a velikonoce. Jsou hned měkké, takže je mohu péct i na poslední chvíli!

200 g medu

150 g cukru

120 g másla

125 ml vody

Všechny tyto suroviny přivést k varu.

 

Do vařící směsi zamíchat část z 500g polohrubé mouky. Nechat vychladnout. Do chladné směsi vmíchat zbytek z 500g polohrubé mouky, dále

1 vejce

½ prášku do pečiva

5g jedlé sody

perníkové koření

trochu vanilky či vanilkového cukru.

 

Těsto zabalit do potravinové fólie a nechat v lednici odležet do druhého dne. Péct na 175-180°C, na konci pečení potřít celým vejcem.

*******************************************************************************************************************************************

Brownies - recept

Brownies je americký oblíbený dezert, který vznikl okolo začátku 20.století.

První stopy vedou k paní Fanny Farmer, která v roce 1905 upravila svůj recept čokoládových sušenek na čokoládové tyčinky pečené v obdélníkovém plechu. Brownies je považován spíše za sušenkovou tyčinku než za dort.  A to proto, že brownies se dá jíst rukou, stejně jako sušenky, oproti dortu, který se jí dezertní vidličkou.

Existuje spousta legend o vzniku brownies.Tady jsou některé z nich: kuchař omylem přidal do sušenkového těsta rozpuštěnou čokoládu… kuchař chtěl dělat čokoládový dort, ale neměl dostatek mouky…kuchařka pekla čokoládový dort, ale zapomněla do něj dát kypřicí prášek.

Existuje spousta výborných receptů na tento skvělý dezert. Název je odvozen od tmavé barvy tohoto dezertu (brown = hnědý).

Já na brownies používám tento recept, který nám moc chutná. Je pro všechny vášnivé čokoholiky.

 

200g hořké čokolády (nejlépe 50% a více)

175g máslo

325g cukr krupice

130g hladká mouka

3 vejce

Hluboký plech o rozměru 33x23x5 cm (nebo tak nějak podobně).

Nalámanou čokoládu a máslo rozpustit na vodní páře. Misku odstranit z páry, přidat cukr a smíchat. Přidat mouku a smíchat. Nakonec přidat vejce a celou směs řádně vymíchat do hladka.

Celou směs dát na plech vyložený pečicím papírem. Péct v předehřáté troubě na 170°C cca 30-35 minut. Brownies má být na povrchu křupavé a uvnitř měkké.

***********************************************************************************************************************************************