- Úvod
- Potahovací hmoty, suroviny
- ostatní suroviny
- Sanett 100g, želatina
Sanett 100g, želatina

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Hodnocení 6
- Komentáře 0
- Sanett 100g, želatinaSkladem72 Kč63 Kč bez DPH
Sanett 100g, želatina
Želatina v prášku ke ztužení smetany a rostlinných krémů. Určeno pro další zpracování.
Sanett má v cukrářské výrobě široké vvyužití. Jeho vlastnosti se nejlépe zhodnotí v těchto výrobních postupech:
1) Zatužení a stabilizace živočišné smetany a rostlinných krémů. Je to jedinečný způsob vedoucí ke zpevnění šlehačkových výrobků a zkvalitnění senzorických vlastností ušlehaných rostlinných krémů. Dávkování: 80g pitné vody, 40g Sanett. Postup: do vody zahřáté na 50 - 60 °C se zamíchá Sanett, těchto 120g roztoku se za tepla vmíchá do 1 l našlehané živočišné smetany nebo rostlinného krému. Další variantou je kombinace roztoku Sanettu s KARINAMI a s rostlinným krémem nebo živočišnou smetanou dle doporučovaných receptur v závislosti na druhu použité Kariny nebo typu hotového výrobku.
2) Vytvoření leských a plastických glazur (tzrv. zrcadlových polev), které nikdy nezvrdnou a tudíž se nelámou na povrchu dortů a dezertů. V kombinaci s KARINAMI má navíc tato velmi dekorativní povrchová úprava příslušnou barvu a chuť. Receptury pak jsou individuální podle použité Kariny.
3) Gelová povrchová úprava jednotlivých kousků ovoce, které se po namočení v roztoku Sanettu pokládají na povrch dortů a dezertů, kde slouží jako finální dekorace.
Roztok Sanettu lze vyrábět ve velkém množství a poté skladovat v uzavřené nádobě v chladném prostředí až do dalšího zpracovní.
Výrobky se Sanettem použitým v živočišné smetaně a rostlinném krému jsou vhodné i k mrazení.
Dávkování: 40g Sanettu se rozpustí v 80g horké vody, teplá směs se vmíchá do 800 - 1000g smetany nebo rostlinného krému
Složení: cukr, jedlá želatina (vepřová)
Výživové hodnoty ve 100g: energetická hodnota 1614kJ/386kcal, bílkoviny 24,8g, sacharidy 71g, z toho cukry 71g, tuky 0g, z toho nasycené MK 0g