- Úvod
- Potahovací hmoty, suroviny
- suché plody
- Diana Vanilkový lusk Planifolia Bourbon 1 ks
Diana Vanilkový lusk Planifolia Bourbon 1 ks

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- Diana Vanilkový lusk Planifolia Bourbon 1 ksSkladem114 Kč99 Kč bez DPH
Vanilka planifolia Bourbon je nejrozšířenějším druhem vanilky hned z několika důvodů. Tento konkrétní druh vanilky se vyznačuje svojí silnou a vyváženou vůní s lahodnými tóny čokolády, ovoce a karamelu. Dokonale ovoní veškeré pokrmy, ke kterým je vanilka využívána. Je nejvhodnějším druhem vanilky pro všechny, kteří mají vysoké požadavky na kvalitu a na tradiční krémovou a sladkou chuť. Vanilkový lusk planifolia Bourbon Vám poskytne jedinečný požitek při konzumaci všech výrobků, ke kterým ho využijete.
Vanilka neslouží jen jako skvělý pomocník v kuchyni, ale zároveň obsahuje velice důležité vitamíny a minerály. Je bohatým zdrojem sodíku, draslíku, fosforu, hořčíku, železa, manganu, obsahuje vitamín B, omega 3 a 6 mastné kyseliny. Navíc je bohatá i na antioxidační polyfenoly, podporuje imunitní systém a má antiseptické účinky. Vanilka způsobuje rozšíření cév a prokrvení, zlepšuje soustředěnost, kvalitu spánku a pozitivně ovlivňuje nervový systém.
Vanilka je nepostradatelným pomocníkem v kuchyni každé domácnosti. V kuchyni ji často využíváme jako přísadu hlavně do sladkých jídel, především moučníků, cukroví, krémů a nákypů. Používá se při výrobě zmrzliny a čokolády, pro výrobu originálního vanilkového cukru, extraktu, soli a pudinků, ale i vanilkových sirupů, rumů, likérů, olejů a octů. Vanilkový lusk je snadno zpracovatelnou surovinou, která při vhodném skladování vydrží i několik měsíců.
Samotné zpracování vanilkového lusku je jednoduché: lusk podélně rozřízněte na polovinu a nožem (nejlépe tupou stranou) seškrábněte dužinu se semínky. Prázdný lusk pak následně můžete ještě vložit do moučkového cukru, který pak nasaje lahodné vanilkové aroma.
Upozornění: Pokud na těle lusku vysráží bílé podlouhlé krystalky, jedná se o vanilin a známku kvality produktu. Pokud postupem času vanilkové lusky vyschnou, můžeme je před použitím krátce ponořit do teplé vody, aby lusky opět změkly. Při manipulaci s luskem se nedotýkejte lusku prsty bez desinfekce alkoholem.
Složení: vanilkový lusk 100%.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energetická hodnota 506 kJ/121 kcal; bílkoviny 0,7 g; tuky 0,7 g; sacharidy 20 g; vláknina 14g.