Logo
9,00 - 16,00 hod.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 501,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
27.06.2022
Dovolená 2.-6.7.2022
Ve dnech 2.-6.7.2022 DOVOLENÁ. Balíky neodesíláme, kamenná prodejna je uzavřena. Poslední balíky odesíláme 1.7.2022 ráno.  Objednávky přijaté v tomto ... číst celé
23.06.2022
Nový recept na našem blogu: Jahodové pohárky
Červen voní jahodami! Tu krásnou sladkou vůni můžete mít také u vás doma. Jahodové pohárky jsou lehké, svěží a velmi snadné na přípravu. Vyzkoušejte t... číst celé
24.05.2022
Nový recept na našem blogu: Plněné čokoládové sušenky
Blíží se Den dětí, udělejte radost také svým dětem těmito úžasnými čokoládovými sušenkami plněné krémem z oblíbené Nutely. Určitě se po těchto... číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

 

 

 

 

 

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Dortové nanuky
16.08.2022
Recepty

Dortové nanuky

Dortové NeNanuky jsou oblíbené dezerty na oslavy, lákají svým vzhledem i chutí. Lze je ozdobit slavnostně i zábavně tak, že potěší i malé děti. Navíc si je děti mohou i sami dozdobit dle vlastní fantazie.  

Recept Vám přinášíme ve spolupráci s blogerkou Solnička v kuchyni, která na svém blogu nabízí spoustu dalších úžasných receptů. Určitě stojí za to její stránky navštívit!

Suroviny na korpus:

60g másla

70g cukru krupice

2 vejce

130g hladké mouky

10g kakaa

špetka soli

120g podmáslí

1 čajová lžička červeného potrav.barviva

1 čajová lžička sody

2 čajové lžičky octa

Základ na NeNanuky:

upečený korpus

100 – 120 g mascarpone

30g jahodové nebo malinové marmelády

 

Další nezbytné věci:

poleva Master Martini jahoda nebo Callebaut Ruby

forma na nanuky

dřívka na nanuky

na zdobení použijte mrazem sušené jahody či maliny

 

Postup:

 

Změklé máslo dejte spolu s cukrem do mixovací nádoby kuchyňského robota a za pomocí balonové metličky šlehejte asi 5 minut. Poté přidejte vejce a opět pár minut šlehejte.

Mezitím, co se bude šlehat základ na korpus, připravte podmáslí, do kterého vmícháte potravinářské barvivo.

K vyšlehanému máslu s cukrem a vejci, přidejte mouku smíchanou s kakaem a solí. Postupně přilévejte i obarvené podmáslí. Důkladně promíchejte.

V malé misce smíchejte jedlou sodu a ocet. Dojde k okamžité reakci - vytvoří se pěna, kterou ihned přidejte do mixovací nádoby s těstem na korpus. Zamíchejte, přendejte do vymazané dortové formy a pečte přibližně 20 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů.

Upečený a vychladlý korpus nadrobte do mísy na malé kousky. Přidejte mascarpone, malinovou marmeládu a spojte v kompaktní těsto, které bude pěkně držet u sebe – nesmí být drolivé, ani příliš lepivé.

Poznámka: Množství je spíš orientační.

U mascapone záleží na propečenosti korpusu – čím víc korpus vysušíte, tím více krému přídáté a naopak.

U marmelády zálěží zcela na vaší chuti.

 

Připravené „těsto“ vtláčejte do silikonové formy na nanuky a následně dejte na 1-2 hodinky vychladit do mrazáku. Po této době jednotlivé dezerty vyjměte z formy a namáčejte v polevě Master Martini, kterou rozpustíte ve vodní lázni – hlídejte její teplotu. Neměla by překročit 40stupňů.

Poleva takřka okamžitě zatuhne, takže je potřeba pracovat opravdu rychle. Pokud budete chtít zdobit neNanuky lyofilizovaným ovocem (ovoce sušené mrazem), dekorujte ihned po namočení jeden kus za druhým, aby se ovoce zachytilo v polevě.

Z uvedeného množství jsem připravila 8 neNanuků a ještě mi trochu těsta zbylo. To jsem využila na tzv. dortová lízátka. Vytvořila jsem kuličky a napichovala na špejle. Ty jsem také namočila v polevě a ozdobila sušeným ovocem.

 

Tip: příchutě Dortových NeNanuků můžete obměňovat dle vaši fantazie. Stačí použít jiný druh upečeného korpusu (čokoládový, ořechový, vanikový) , krému a marmelády.

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Novinky a recepty do vašeho e-mailu
Dozvíte se o novinkách, receptech a zajímavostech z našeho e-shopu. Rozesíláme 1-2x za měsíc.

Kde nás najdete

Komenského 1275

Valašské Meziříčí

757 01

Kontakt
sladke-peceni.cz
Zdeňka Michnová
9,00 - 16,00 hod.
© Copyright 2015-2022 Zdeňka Michnová
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz