Logo
9,00 - 16,00 hod.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 501,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
27.06.2022
Dovolená 2.-6.7.2022
Ve dnech 2.-6.7.2022 DOVOLENÁ. Balíky neodesíláme, kamenná prodejna je uzavřena. Poslední balíky odesíláme 1.7.2022 ráno.  Objednávky přijaté v tomto ... číst celé
23.06.2022
Nový recept na našem blogu: Jahodové pohárky
Červen voní jahodami! Tu krásnou sladkou vůni můžete mít také u vás doma. Jahodové pohárky jsou lehké, svěží a velmi snadné na přípravu. Vyzkoušejte t... číst celé
24.05.2022
Nový recept na našem blogu: Plněné čokoládové sušenky
Blíží se Den dětí, udělejte radost také svým dětem těmito úžasnými čokoládovými sušenkami plněné krémem z oblíbené Nutely. Určitě se po těchto... číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

 

 

 

 

 

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Krtkův dort
17.06.2021
Recepty

Krtkův dort

K létu patří rychlé recepty. Příprava tohoto dezertu Vám nezabere mnoho času a udělá radost každému, i těm nejmenším! Vyzkoušejte recept na Krtkův dort.

Tento recept Vám přinášíme ve spolupráci s blogerkou Solnička v kuchyni, která na svém blogu nabízí spoustu dalších úžasných receptů. Určitě stojí za to její stránky navštívit!

Suroviny na korpus:

  • 2 vejce – žloutky a bílky zvlášť
  • 100g cukr moučka
  • 100ml slunečnicového oleje
  • 180g polohrubé mouky
  • 15g kakao Arabesque
  • 1 prášek do pečiva
  • 130ml plnotučného mléka
  • 1 polévková lžíce horkého espressa
  • 40g hořká čokoláda Callebaut
  • špetka soli

Suroviny na krém:

Světlá část:

Tmavá část:

3 banány

Postup:

1) Žloutky spolu s cukrem vyšlehejte do světle žluté hmoty. Na robotu/mixéru snižte otáčky a postupně přilévejte olej. Ještě chvíli šlehejte.

2) Hořkou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a uvařte silné espresso.

3) K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh.

4) Do mísy prosejte mouku, kakao a prášek do pečiva. Moučnou směs, střídavě s mlékem, zapracujte k vyšlehaným žloutkům. Nakonec přidejte i lžíci horkého espressa, rozpuštěnou čokoládu a na samotný závěr vmíchejte i sníh z bílků. Bílky vmíchávejte velmi opatrně, stěrkou.

5) Těsto vlijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy o průměru cca 24 – 26cm. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 25minut.

6) Po upečení nechte korpus vychladnout.

7) Vychladlý korpus seřízněte do roviny a po celém obvodu obřízněte asi 1cm od kraje – pozor! Neprořezávejte až na dno. Vezměte si malou lžičku a opatrně jí vydlabejte korpus do hloubky cca 1,5 centimetru. Vytvoříte tak „misku“, do které naskládáte na půl rozkrojené banány.

8) Smetanu vlijte do mísy, dle chuti přidejte banánovou ochucovací směs Karina a šlehejte dotuha. Karina dodá krémům nejen plnost v chuti, ale hlavně zajistí jejich hladkost a stabilitu. Na závěr do krému přidejte čokoládové hoblinky,promíchejte a navrstvěte jej na korpus vyložený banány.

9) A jako poslední věc připravte čokoládovou šlehačku. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Smetanu vlijte do mísy, přidejte kakao a šlehejte. Jakmile bude šlehačka polotuhá, přidejte lehce zchladlou, rozpuštěnou čokoládu a vyšlehejte v tuhý hladký krém. Dle potřeby přidejte ztužovač smetany.

TIP: Jako alternativu živočišné šlehačky, můžete použít neslazenou rostlinou šlehačku Hoplá.

10) Čokoládový krém rovnoměrně rozetřete na světlou, banánovou šlehačku. Snažte se vytvořit kopeček, jako krtinec na zahrádce. Na něj pak lehce natlačte drobečky vydlabaného korpusu.

11) Hotový dort dejte na pár hodin do lednice uležet. Ideální doba bude přes noc.

TIP: Pečete dort pro děti? Využijte k dekoraci marcipánovou postavičku krtečka, dortové svíčky s krtečkem a jeho kamarády nebo veselé cukrové ozdoby ve tvaru berušek či barevných kytiček.

 

Děkujeme  Solnička v kuchyni  za její úžasný recept!

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Novinky a recepty do vašeho e-mailu
Dozvíte se o novinkách, receptech a zajímavostech z našeho e-shopu. Rozesíláme 1-2x za měsíc.

Kde nás najdete

Komenského 1275

Valašské Meziříčí

757 01

Kontakt
sladke-peceni.cz
Zdeňka Michnová
9,00 - 16,00 hod.
© Copyright 2015-2022 Zdeňka Michnová
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz