Logo
9,00 - 16,00 hod.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 501,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
27.06.2022
Dovolená 2.-6.7.2022
Ve dnech 2.-6.7.2022 DOVOLENÁ. Balíky neodesíláme, kamenná prodejna je uzavřena. Poslední balíky odesíláme 1.7.2022 ráno.  Objednávky přijaté v tomto ... číst celé
23.06.2022
Nový recept na našem blogu: Jahodové pohárky
Červen voní jahodami! Tu krásnou sladkou vůni můžete mít také u vás doma. Jahodové pohárky jsou lehké, svěží a velmi snadné na přípravu. Vyzkoušejte t... číst celé
24.05.2022
Nový recept na našem blogu: Plněné čokoládové sušenky
Blíží se Den dětí, udělejte radost také svým dětem těmito úžasnými čokoládovými sušenkami plněné krémem z oblíbené Nutely. Určitě se po těchto... číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

 

 

 

 

 

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Pařížský dort s malinami
18.04.2022
Recepty

Pařížský dort s malinami

Tento elegantní dort můžete připravit na jakoukoliv oslavu, ale určitě s ním uděláte radost své rodině i po nedělním obědě. Dort obzvláště potěší milovníky čokolády. 

Recept Vám přinášíme ve spolupráci s blogerkou Solnička v kuchyni, která na svém blogu nabízí spoustu dalších úžasných receptů. Určitě stojí za to její stránky navštívit!

Suroviny na piškot :

4 vejce

125g cukru krupice

80g hladké mouky

20g mandlové mouky

20g kakaa 

½ prášku do pečiva

špetka soli

Suroviny na pařížský krém:

2 čokoládové tyčinky Kaštany

100g hořké čokolády Callebaut 54,5 %

500ml smetany ke šlehání (33% tuku a více)+125g mascarpone

Suroviny na světlou smetanovou vrstvu + krémové zdobení:

250 ml smetany ke šlehání

125g mascarpone

cukr moučka dle chuti

+ maliny

POSTUP krém - !!! POZOR – s přípravou krému začněte den předem.

1) Smetanu nalejte do hrnce a zahřívejte. Čokoládové tyčinky i čokoládu nasekejte na menší kousky.

2) Jakmile bude smetana horká, né však vroucí, vsypejte do hrnce nasekanou čokoládu a míchejte do úplného rozpuštění. Poté stáhněte z plamene a projeďte tyčovým mixérem.

3) Takto připravený základ na pařížský krém nechejte v pokojové teplotě vychladnou a až poté dejte do lednice, minimálně na 12 hodin.

4) Na druhý den čokoládovou šlehačku vyšlehejte do polotuha, přidejte mascarpone a ještě chvíli šlehejte. Výsledkem bude krásně hladký krém.

TIP: Ještě jednodušší a rychlejší krém můžete připravit s pomocí sypké směsi Chocolate de Luxe, která je určena nejen na krémy, ale i polevy, pěny a ganache.

POSTUP korpus:

1) Do mísy robota dejte celá vejce a cukr. Použijte šlehací metlu a šlehejte na nejvyšší otáčky do krásně nadýchané, světle žluté pěny. Par minut to potrvá.

2) Přidejte prosátou hladkou mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva, mandlovou mouku i kakao.

3) Hotové těsto vylejte do dortové formy vyložené pečícím papírem. (Průměr dortové formy by měl být ideálně 26cm)

4) Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů 20-25minut.

5) Upečený piškot nechte zcela vychladnout.

Kompletace dortu:

Korpus předělejte na dortovou podložku a potřete tenkou vrstvou pařížského krému. Na něj poskládejte velké množství malin – dodají dortu osvěžující, mírně nakyslou chuť. Maliny pak zakryjte zbývajícím čokoládovým krémem a uhlaďte.

Na závěr vyšlehejte smetanu s mascarpone a cukrem dle chuti. Smetanový krém si rozdělte na 2 části. Jednu rovnoměrně rozetřete na celý povrch dortu a druhou si nechejte na závěrečné zdobení pomocí cukrářského sáčku a různých trezírovacích/ zdobících špiček. Část krému, kterým budete zdobit, můžete ještě pro větší efekt obarvit kakaem. Nebo rovnou potravinářskými barvami, když budou ty Velikonoce?

Dalšímu zdobení se pak meze nekladou. Využít můžete různé cukrové, čokoládové dekorace a mnoho dalšího.

TIP: Jako alternativu klasické šlehačky, můžete použít smetanu rostlinnou - Hoplá.


Děkujeme  Solnička v kuchyni  za její úžasný recept!

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Novinky a recepty do vašeho e-mailu
Dozvíte se o novinkách, receptech a zajímavostech z našeho e-shopu. Rozesíláme 1-2x za měsíc.

Kde nás najdete

Komenského 1275

Valašské Meziříčí

757 01

Kontakt
sladke-peceni.cz
Zdeňka Michnová
9,00 - 16,00 hod.
© Copyright 2015-2022 Zdeňka Michnová
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz