Logo
po-pá 9,00 - 16,00 hod.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
16.10.2021
Nový recept na našem blogu: Halloweenské dortíčky
Tento recept voní podzimem - jablka, skořice, mrkev! Uděláte s ním radost nejen na Halloween, ale kdykoliv během roku, budete-li chtít oslni... číst celé
27.08.2021
Nový recept na našem blogu: Makové cupcaky s povidlovým krémem
Sezóna zralých švestek je v plném proudu! Teď je ten správný čas si upéct makové cupcaky s lahodným švestkovým krémem. Recept najdete   ... číst celé
18.07.2021
Nový recept na našem blogu: Buchty s drobenkou
Chystáte se na výlet či dovolenou? Nezapomeňte si s sebou přibalit klasické plněné buchty s drobenkou. Určitě vám při cestě přijdou vhod a pos... číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

 

 

 

 

 

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Roláda s čokoládovým krémem a pomerančovou marmeládou
17.12.2021
Recepty

Roláda s čokoládovým krémem a pomerančovou marmeládou

Na vánoční stůl patří určitě něco sladkého! Upečte si třeba lahodnou roládu s čokoládovým krémem, chuť vánoc pak podtrhne pomerančová marmeláda.

Recept Vám přinášíme ve spolupráci s blogerkou Solnička v kuchyni, která na svém blogu nabízí spoustu dalších úžasných receptů. Určitě stojí za to její stránky navštívit!

Suroviny na piškot :

4 vejce

80g cukru krupice

60g hladké mouky

14g polohrubé mouky

20ml oleje

špetka soli

Suroviny na krém:

400g mascarpone

100g hořké čokolády Callebaut 54%

2 lžíce kakaa

cukr dle chuti

pomerančová marmeláda Mackays

alternativa krému: směs Chocolate de Luxe 500g

lískooříškový krokant  či plátky mandlí na zdobení

POSTUP:

1) Do mísy robota dejte celá vejce a cukr. Použijte šlehací metlu a šlehejte na nejvyšší otáčky do krásně nadýchané, světle žluté pěny.

2) Přidejte prosátou mouku se špetkou soli a na závěr zašlehejte i olej.

3) Hotové těsto vylejte na plech vyložený pečícím papírem. (Rozměr použitého plechu 42x30cm)

4) Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů 8 – 10 minut.

5) Upečený teplý piškot položte na vlhkou utěrku a ihned srolujte do rolády.

Příprava krému Vám zabere jen pár minut. Hravě ji zvládnete během doby, kdy se peče piškot na roládu.

6) Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechejte mírně zchladnout.

7) Mascarpone dejte do mísy, přidejte kakao a vyšlehejte. Po chvíli přidejte i rozpuštěnou čokoládu, oslaďte dle chuti a ještě pár minut šlehejte.

8) Chladný piškot namažte pomerančovou marmeládou a rovnoměrně rozetřete i čokoládový krém – malou část si dejte stranou. Srolujte a hotovou roládu potřete odloženým krémem. Posypejte plátky mandlí a dejte do chladu minimálně na 4 hodiny. Jako alternativu zdobení můžete požít lahodný lískooříškový krokant.

TIP: Krém můžete připravit i s pomocí sypké směsi Chocolate de Luxe, která je určena nejen na krémy, ale i polevy, pěny a ganache.

 

Děkujeme  Solnička v kuchyni  za její úžasný recept!

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Novinky a recepty do vašeho e-mailu
Dozvíte se o novinkách, receptech a zajímavostech z našeho e-shopu. Rozesíláme 1-2x za měsíc.

Kde nás najdete

Komenského 1275

Valašské Meziříčí

757 01

Kontakt
sladke-peceni.cz
Zdeňka Michnová
po-pá 9,00 - 16,00 hod.
© Copyright 2015-2022 Zdeňka Michnová
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz