Logo
příjem telefonů: po-pá 9,00-16,00 hod.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 501,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
13.03.2023
Nový recept na našem blogu: Mrkvové cupcakes se sýrovým krémem
Velikonoce jsou významným svátkem, spojené s mnoha lidovými tradicemi a zvyky. Pro mnohé z nás znamenají také začátek jara a probouzení přírody. Součá... číst celé
30.01.2023
Nový recept na našem blogu: Granola
Granola je ta správná energie do začátku dne. Zapečené ovesné vločky jsou čerstvé a krásně křupavé, doplněné o ty nejlepší dobroty jako oříšky či suše... číst celé
23.06.2022
Nový recept na našem blogu: Jahodové pohárky
Červen voní jahodami! Tu krásnou sladkou vůni můžete mít také u vás doma. Jahodové pohárky jsou lehké, svěží a velmi snadné na přípravu. Vyzkoušejte t... číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

 

 

 

 

 

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Tartaletky s lemon curd a ganache z bílé čokolády
09.03.2022
Recepty

Tartaletky s lemon curd a ganache z bílé čokolády

Tartaletky jsou malé koláčky z křehkého těsta plněné lahodným krémem. Je to láska na celý život a už nikdy se o ně s nikým nebudete chtít dělit!

Navíc můžete tartaletky plnit různými krémy a zdobit ovocem dle vaší fantazie.

Recept Vám přinášíme ve spolupráci s blogerkou Solnička v kuchyni, která na svém blogu nabízí spoustu dalších úžasných receptů. Určitě stojí za to její stránky navštívit!

Suroviny na tartaletky 14 – 16 ks(průměr 7 cm):

250g hladké mouky

100g cukru moučka

1 vejce

125g másla

kůra z jednoho citronu

Suroviny na lemon curd:

100g citronové šťávy

140g cukru krupice

3 žloutky

80g másla

kůra z jednoho citronu

Suroviny na čokoládovou ganache:

200g bílé čokolády Velvet Callebaut

120g smetany 33%

POSTUP:

Základy na tartaletky:

Hladkou mouku, cukr, citronovou kůru a na kousky nakrájené máslo vložte do mísy a konečky prstů vytvořte drobenku. V druhé misce vidličkou rozšlehejte vajíčko, přidejte k sypkým ingrediencím a zpracujte hladké nelepivé těsto. Zabalte do potravinářské folie a dejte do lednice odpočívat. Těsto si připravte ideálně den dopředu.

Připravte si formičky na tartaletky. Já nejraději používám ráfky značky Silikomart o průměru 7cm, které jsou vyrobeny ze speciálního, odolného termoplastu. Pracuji s nimi raději než s klasickými, uzavřenými formičkami. A ráda vám řeknu, jak postupovat při jejich použití.

Těsto vyndejte z lednice, propracujte a vyválejte na placku o síle přibližně 3mm. Těsto snadno vyválíte mezi dvěma pečicími papíry a velkou výhodou je, že nebudete muset při práci podsypávat moukou. Vyválenou placku dejte na chvíli vychladit do lednice.

Z rozváleného těsta si nařežte několik proužků o šířce 2cm. Ráfkem vykrojte dno tartaletky a nechte v ráfku. Proužkem těsta vyložte boky formičky, urovnejte, lehce přimáčkněte - vidličkou na několika místech promáčkněte spoj dna a okraje. Nezapomeňte několikrát propíchnout i dno tartaletky Takto připravené tartaletky dejte zhruba na hodinu do mrazáku. Po této době tartaletky vytáhněte, nožem skrojte nerovné okraje a dejte péct do vyhřáté trouby na 170stupňů.Tartaletky pečte asi 15-18 minut do zlatova.

Lemon curd

Citronovou šťávu, žloutky, cukr a kůru z citronu dejte do misky a ve vodní lázni zahřívejte. Občas promíchejte metličkou až do mírného zhoustnutí. Trvá to jen pár minut. Pokud máte doma cukrářský teploměr, použijte ho – teplota by měla ideálně přesáhnout 70 stupňů.

Poté nádobu sundejte z páry, nechte krém trochu zchladnout a následně zašlehejte máslo. Opět bohatě postačí ruční metlička. A citronový krém je hotový.

TIP: Citronový krém Lemon curd dělám obvykle rovnou z dvojité dávky a uchovávám jej v lednici v uzavřené sklenici. Skvěle se hodí na lívance, palačinky, wafle…

Ganache z bílé čokolády

Bílou čokoládu nasekejte na drobné kousky a smetanu zahřejte těsně pod bod varu. Horkou smetanu nalijte na čokoládu a míchejte do úplného rozpuštění. Na závěr můžete krátce promixovat tyčovým mixérem.

Kompletace

Základy na tartaletky naplňte citronovým krémem. Do každé tartaletky dejte přibližně 15-20g krému a nechejte chvíli zatuhnout v lednici. Jako druhou vrstvu použijte čokoládovou ganache a opět dejte tartaletky do lednice odležet. Ideálně do druhého dne, aby křehké těsto nasáklo vlhkost a malinko změklo. Hotové tartaletky ozdobte dle vlastní fantazie ovocem, čokoládovými křupinkami, hoblinkami apod.

Děkujeme  Solnička v kuchyni  za její úžasný recept!

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Novinky a recepty do vašeho e-mailu
Dozvíte se o novinkách, receptech a zajímavostech z našeho e-shopu. Rozesíláme 1-2x za měsíc.

Kde nás najdete

Komenského 1275

Valašské Meziříčí

757 01

Kontakt
sladke-peceni.cz
Zdeňka Michnová
příjem telefonů: po-pá 9,00-16,00 hod.
© Copyright 2015-2022 Zdeňka Michnová
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz