Logo
příjem telefonů: po-pá 9,00-16,00 hod.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 501,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
05.04.2023
Velikonoce 2023 - provozní doba
Během velikonočních svátků máme zavřeno, tj. 7.4. - 10.4.2023. Balíky neodesíláme, zboží přes e-shop můžete objednávat. Odešleme je ihned po velikono... číst celé
13.03.2023
Nový recept na našem blogu: Mrkvové cupcakes se sýrovým krémem
Velikonoce jsou významným svátkem, spojené s mnoha lidovými tradicemi a zvyky. Pro mnohé z nás znamenají také začátek jara a probouzení přírody. Součá... číst celé
30.01.2023
Nový recept na našem blogu: Granola
Granola je ta správná energie do začátku dne. Zapečené ovesné vločky jsou čerstvé a krásně křupavé, doplněné o ty nejlepší dobroty jako oříšky či suše... číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

 

 

 

 

 

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Halloweenské dortíčky
16.10.2021
Recepty

Halloweenské dortíčky

Tento recept voní podzimem - jablka, skořice, mrkev! Uděláte s ním radost nejen na Halloween, ale kdykoliv během roku, budete-li chtít oslnit návštěvu či vaše blízké.

Recept Vám přinášíme ve spolupráci s blogerkou Solnička v kuchyni, která na svém blogu nabízí spoustu dalších úžasných receptů. Určitě stojí za to její stránky navštívit!

Suroviny na korpus:

130g hladké mouky

10g kakaa

1 lžička mleté skořice

½ prášku do pečiva

špetka soli

2 vejce

140g krupicového cukru

110g másla

150g jemně nastrouhané mrkve

hrstka nasekaných vlašských ořechů

 

Suroviny na polevu:

225g hořké čokolády Callebaut 54%

225g smetany 31%

Suroviny na jablečné středy:

250g jablek

1-2 lžíce cukru krupice

2 lžíce citronové šťávy

skořice

15g vanilkového pudinku

60 + 100ml vody

 

Suroviny na tvarohový krém:

500g tučného tvarohu ve vaničce

200ml šlehačky 33%

Želatinový ztužovač dezertů (za studena) Dr.Oetker

100ml vody

cukr moučka dle chuti

Další nutné cukrářské potřeby:

Silikonová forma Silikomart na polokoule o průměru 4 centimetry

https://www.sladke-peceni.cz/Silikomart-Silikonova-forma-Polokoule-pr-4-cm-15-pozic-d3958.htm

2x Silikonová forma Silikomart na polokoule o průměru 7 centimetrů

https://www.sladke-peceni.cz/Silikomart-Silikonova-forma-Polokoule-pr-7-cm-6-pozic-d2573.htm

12ks dezertních podložek

https://www.sladke-peceni.cz/Silikomart-Bila-podlozka-plast-86-mm-d3919.htm

Halloweenské zdobení

https://www.sladke-peceni.cz/Wilton-Cukrove-zdobeni-Halloween-50g-d3739.htm

Chladící mřížka

POSTUP:

Příprava tohoto receptu je malinko náročnější. Náročnější na čas, né však na samotnou přípravu. Dortíky se skládají z několika částí, které je nutné nechat důkladně vychladit a zatuhnout. Pečení si rozvrhněte ideálně do 3 dnů. Budete-li dodržovat následující postup, vše se Vám podaří tak, jak má.

1.den si upečte mrkvový korpus.

1) Vejce chvíli šlehejte v robotu nebo pomocí ručního šlehače. Poté po částech přidávejte cukr a dále šlehejte do světlé, husté pěny.

2) V druhé míse smíchejte prosátou mouku, kakao, prášek do pečiva, skořici a sůl. Nezapomeňte také do další misky nastrouhat mrkev, nasekat ořechy a rozpustit máslo.

3) Za stálého šlehání na nižší otáčky k vaječné pěně pomalu přilévejte rozpuštěné, zchladlé máslo a na nejnižší otáčky pak zapracujte i ostatní suché ingredience.

4) Na závěr do těsta na korpus přidejte ořechy, mrkev a ručně stěrkou důkladně promíchejte.

5) Menší plech (36x25cm) vyložte pečícím papírem, těsto vylejte, rovnoměrně rozetřete a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně 13 minut.

6) Upečený korpus nechejte zcela vychladnout.

1.den si také připravte jablečné středy.

1) Jablíčka oloupejte, rozčtvrťte, zbavte je jadřince, nakrájejte na menší kostičky a dejte do hrnce. Přidejte vodu, cukr, citronovou šťávu, skořici dle chuti a přiveďte k varu. Za stálého míchání povařte cca 5-10 minut. Jablečná směs by neměla být rozvařená úplně na kaši. Měly by v ní zůstat i pevné kousky jablek.

2) Vanilkový pudink rozmíchejte ve 100ml vody, přilejte k jablkům a znovu přiveďte k varu. Stále míchejte a krátce povařte.

3) Mírně zchladlou směs rozdělte do silikonové formy s důlky o průměru 4 centimetry. 12 kousků vám bude stačit. Zbývající směs dejte na chvíli stranou. I ta najde své uplatnění.

4) Naplněnou silikonovou formu vložte do mrazáku. (Já jsem si jablečné středy připravila večer a nechala je chladit do druhého dne).

2.den vás čeká příprava tvarohového krému a sestavení dortíků.

1) Tvaroh a smetanu dejte do mísy robotu a pomocí balónové metly vyšlehejte hladký krém. Želatinový ztužovač rozmíchejte dle návodu se 100ml studené vody a následně pomalu zašlehávejte do tvarohového krému. Dle potřeby a vlastní chuti oslaďte moučkovým cukrem.

2) Na sestavení dortíku budete potřebovat tvarohový krém, zamrazené, jablečné středy a vykrojená kolečka z mrkvového korpusu (6 cm).

3) Silikonové formy na polokoule o průměru 7 cm dejte na tác či plech. Zvolte takovou podložku, která se vám vejde do mrazáku. Dortíky se budou také zamrazovat. Jednotlivé otvory naplňte tvarohovým krémem zhruba do poloviny, vmáčkněte jablečný střed a nakonec vložte kolečko korpusu. Dejte na 12 - 24 hodin do mrazáku.

3.den přijde na dortíky čokoládová poleva.

1) Čokoládu zalijte horkou smetanou a nechejte chvilku stát. Poté důkladně stěrkou promíchejte do hladka. V čokoládové polevě nesmí zůstat kousky nerozpuštěné čokolády. Za občasného míchání nechte polevu mírně zchladnout.

2) Chladící mřížku postavte na tác, kam bude odtékat přebytečná poleva. Dortíky vyndávejte z formy po částech (ideálně po 3 kusech) a položte na mřížku. Polijte čokoládovou polevou – rychle a dostatečným množstvím čokolády. Nechte okapat a pak jednotlivé dortíky opatrně, pomocí nože přeneste na dezertní podložky.

3) Hotové dortíky ozdobte dle vlastní fantazie. Vyzkoušejte třeba halloweenské cukrové zdobení.

Děkujeme  Solnička v kuchyni  za její úžasný recept!

 

 

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Novinky a recepty do vašeho e-mailu
Dozvíte se o novinkách, receptech a zajímavostech z našeho e-shopu. Rozesíláme 1-2x za měsíc.

Kde nás najdete

Komenského 1275

Valašské Meziříčí

757 01

Kontakt
sladke-peceni.cz
Zdeňka Michnová
příjem telefonů: po-pá 9,00-16,00 hod.
© Copyright 2015-2022 Zdeňka Michnová
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz