- Štítky blogu
- recept
- korpus
- dort
- čokoláda
- povidla
- dezert
- sušenky
- návod
- red velvet
- mák
- cupcakes
- perníčky
- piškot
- polokoule
- dortíčky
- halloween
- drobenka
- honzovy buchty
- vánoce
- buchty
- kakao
- hořká čokoláda
- banán
- krtkův dort
- roláda
- maliny
- tartaletky
- zapečené ovesné vločky
- sýrový krém
- mrkvové mufiny
- vanilka
- lyofilizované ovoce
- mandle
- sušené ovoce
- granola
- lemon curd
- dortové nanuky
- nanuky
- jahody
- pohárek
- nugeta
- šlehačka
- pařížský dort
- cheesecake
- tvarohový krém
- karina
- ořechový
- marcipán
- figurka
Halloweenské dortíčky
Recept Vám přinášíme ve spolupráci s blogerkou Solnička v kuchyni, která na svém blogu nabízí spoustu dalších úžasných receptů. Určitě stojí za to její stránky navštívit!
Další nutné cukrářské potřeby:
Silikonová forma Silikomart na polokoule o průměru 4 centimetry
https://www.sladke-peceni.cz/Silikomart-Silikonova-forma-Polokoule-pr-4-cm-15-pozic-d3958.htm
2x Silikonová forma Silikomart na polokoule o průměru 7 centimetrů
https://www.sladke-peceni.cz/Silikomart-Silikonova-forma-Polokoule-pr-7-cm-6-pozic-d2573.htm
12ks dezertních podložek
https://www.sladke-peceni.cz/Silikomart-Bila-podlozka-plast-86-mm-d3919.htm
Halloweenské zdobení
https://www.sladke-peceni.cz/Wilton-Cukrove-zdobeni-Halloween-50g-d3739.htm
Chladící mřížka
POSTUP:
Příprava tohoto receptu je malinko náročnější. Náročnější na čas, né však na samotnou přípravu. Dortíky se skládají z několika částí, které je nutné nechat důkladně vychladit a zatuhnout. Pečení si rozvrhněte ideálně do 3 dnů. Budete-li dodržovat následující postup, vše se Vám podaří tak, jak má.
1.den si upečte mrkvový korpus.
1) Vejce chvíli šlehejte v robotu nebo pomocí ručního šlehače. Poté po částech přidávejte cukr a dále šlehejte do světlé, husté pěny.
2) V druhé míse smíchejte prosátou mouku, kakao, prášek do pečiva, skořici a sůl. Nezapomeňte také do další misky nastrouhat mrkev, nasekat ořechy a rozpustit máslo.
3) Za stálého šlehání na nižší otáčky k vaječné pěně pomalu přilévejte rozpuštěné, zchladlé máslo a na nejnižší otáčky pak zapracujte i ostatní suché ingredience.
4) Na závěr do těsta na korpus přidejte ořechy, mrkev a ručně stěrkou důkladně promíchejte.
5) Menší plech (36x25cm) vyložte pečícím papírem, těsto vylejte, rovnoměrně rozetřete a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně 13 minut.
6) Upečený korpus nechejte zcela vychladnout.
1.den si také připravte jablečné středy.
1) Jablíčka oloupejte, rozčtvrťte, zbavte je jadřince, nakrájejte na menší kostičky a dejte do hrnce. Přidejte vodu, cukr, citronovou šťávu, skořici dle chuti a přiveďte k varu. Za stálého míchání povařte cca 5-10 minut. Jablečná směs by neměla být rozvařená úplně na kaši. Měly by v ní zůstat i pevné kousky jablek.
2) Vanilkový pudink rozmíchejte ve 100ml vody, přilejte k jablkům a znovu přiveďte k varu. Stále míchejte a krátce povařte.
3) Mírně zchladlou směs rozdělte do silikonové formy s důlky o průměru 4 centimetry. 12 kousků vám bude stačit. Zbývající směs dejte na chvíli stranou. I ta najde své uplatnění.
4) Naplněnou silikonovou formu vložte do mrazáku. (Já jsem si jablečné středy připravila večer a nechala je chladit do druhého dne).
2.den vás čeká příprava tvarohového krému a sestavení dortíků.
1) Tvaroh a smetanu dejte do mísy robotu a pomocí balónové metly vyšlehejte hladký krém. Želatinový ztužovač rozmíchejte dle návodu se 100ml studené vody a následně pomalu zašlehávejte do tvarohového krému. Dle potřeby a vlastní chuti oslaďte moučkovým cukrem.
2) Na sestavení dortíku budete potřebovat tvarohový krém, zamrazené, jablečné středy a vykrojená kolečka z mrkvového korpusu (6 cm).
3) Silikonové formy na polokoule o průměru 7 cm dejte na tác či plech. Zvolte takovou podložku, která se vám vejde do mrazáku. Dortíky se budou také zamrazovat. Jednotlivé otvory naplňte tvarohovým krémem zhruba do poloviny, vmáčkněte jablečný střed a nakonec vložte kolečko korpusu. Dejte na 12 - 24 hodin do mrazáku.
3.den přijde na dortíky čokoládová poleva.
1) Čokoládu zalijte horkou smetanou a nechejte chvilku stát. Poté důkladně stěrkou promíchejte do hladka. V čokoládové polevě nesmí zůstat kousky nerozpuštěné čokolády. Za občasného míchání nechte polevu mírně zchladnout.
2) Chladící mřížku postavte na tác, kam bude odtékat přebytečná poleva. Dortíky vyndávejte z formy po částech (ideálně po 3 kusech) a položte na mřížku. Polijte čokoládovou polevou – rychle a dostatečným množstvím čokolády. Nechte okapat a pak jednotlivé dortíky opatrně, pomocí nože přeneste na dezertní podložky.
3) Hotové dortíky ozdobte dle vlastní fantazie. Vyzkoušejte třeba halloweenské cukrové zdobení.
Děkujeme Solnička v kuchyni za její úžasný recept!