Zvažte objednání čokolády, polevy a čokoládových dekorací v teplých letních dnech! Během přepravy může dojít vlivem vysokých teplot k poškození výrobků. Za toto poškození nemůžeme nést odpovědnost. Děkujeme.
Tým sladke-peceni.cz

Logo
po-pá 9,00 - 16,00 hod.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
23.06.2022
Nový recept na našem blogu: Jahodové pohárky
Červen voní jahodami! Tu krásnou sladkou vůni můžete mít také u vás doma. Jahodové pohárky jsou lehké, svěží a velmi snadné na přípravu. Vyzkoušejte t... číst celé
24.05.2022
Nový recept na našem blogu: Plněné čokoládové sušenky
Blíží se Den dětí, udělejte radost také svým dětem těmito úžasnými čokoládovými sušenkami plněné krémem z oblíbené Nutely. Určitě se po těchto... číst celé
16.10.2021
Nový recept na našem blogu: Halloweenské dortíčky
Tento recept voní podzimem - jablka, skořice, mrkev! Uděláte s ním radost nejen na Halloween, ale kdykoliv během roku, budete-li chtít oslni... číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

 

 

 

 

 

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Jahodové pohárky
23.06.2022
Recepty

Jahodové pohárky

Červen voní jahodami! Tu krásnou sladkou vůni můžete mít také u vás doma. Jahodové pohárky jsou lehké, svěží a velmi snadné na přípravu. Vyzkoušejte tento báječný recept!

Recept Vám přinášíme ve spolupráci s blogerkou Solnička v kuchyni, která na svém blogu nabízí spoustu dalších úžasných receptů. Určitě stojí za to její stránky navštívit!

Suroviny na 10 porcí:

350g čerstvých, pomačkaných jahod

200g čerstvých jahod nakrájených na kousky

650g zakysané smetany

100g máslových sušenek

Moučkový cukr dle chuti

Mrazem sušené jahody

Dále potřebujete:

10 ks plastových pohárků o objemu 140ml

cukrářský sáček

cukrářská trezírovací špička

(1M / 199 / 8B / řezaná č.10)

Postup:

Příprava jahodových pohárků je více než jednoduchá. Všechny složky dezertu si připravte do mističek a pak už jen budete vrstvit do jednotlivých pohárků.

Část jahod (350g) si rozmačkejte vidličkou a tu druhou (200g) nakrájejte na malé kousky.

Zakysanou smetanu dle chuti oslaďte moučkovým cukrem a důkladně promíchejte. Čím tučnější smetanu použijete, tím chutnější krém budete mít.

Máslové sušenky rozdrťte na kousky. Nemusí být úplně jemně rozdrobené – ideální je kombinace malých i větších kousků.

A jdeme vrstvit: na dno kelímku dejte mačkané jahody (35g), na ně následuje smetanový krém (50g), další vrstvou budou rozdrcené máslové sušenky (10g) a poté další vrstva jahod (20g). Na závěr kelímky ozdobíme ještě krémem, lyofilizovanými jahodami a mátou. Krém stříkáme cukrářským sáčkem a špičkou.

Tip: Budete-li chtít dezert extra jahodový, do zakysané smetany přidejte trochu sypké směsi Karina s příchutí jahod.

Kelímky si můžete vybírat dle vlastních přání ZDE.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Novinky a recepty do vašeho e-mailu
Dozvíte se o novinkách, receptech a zajímavostech z našeho e-shopu. Rozesíláme 1-2x za měsíc.

Kde nás najdete

Komenského 1275

Valašské Meziříčí

757 01

Kontakt
sladke-peceni.cz
Zdeňka Michnová
po-pá 9,00 - 16,00 hod.
© Copyright 2015-2022 Zdeňka Michnová
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz