- Štítky blogu
- recept
- korpus
- dort
- čokoláda
- povidla
- perníčky
- sušenky
- návod
- mák
- red velvet
- dezert
- piškot
- halloween
- cupcakes
- honzovy buchty
- buchty
- drobenka
- polokoule
- kakao
- hořká čokoláda
- banán
- krtkův dort
- cheesecake
- dortíčky
- lemon curd
- roláda
- nanuky
- lyofilizované ovoce
- mandle
- sušené ovoce
- zapečené ovesné vločky
- granola
- dortové nanuky
- jahody
- vánoce
- pohárek
- nugeta
- šlehačka
- maliny
- pařížský dort
- tartaletky
- karina
- špenát
- lotusky
- ořechový
- marcipán
- figurka
- patrový dort
- vyztužení
Jahodové pohárky
Recept Vám přinášíme ve spolupráci s blogerkou Solnička v kuchyni, která na svém blogu nabízí spoustu dalších úžasných receptů. Určitě stojí za to její stránky navštívit!
Postup:
Příprava jahodových pohárků je více než jednoduchá. Všechny složky dezertu si připravte do mističek a pak už jen budete vrstvit do jednotlivých pohárků.
Část jahod (350g) si rozmačkejte vidličkou a tu druhou (200g) nakrájejte na malé kousky.
Zakysanou smetanu dle chuti oslaďte moučkovým cukrem a důkladně promíchejte. Čím tučnější smetanu použijete, tím chutnější krém budete mít.
Máslové sušenky rozdrťte na kousky. Nemusí být úplně jemně rozdrobené – ideální je kombinace malých i větších kousků.
A jdeme vrstvit: na dno kelímku dejte mačkané jahody (35g), na ně následuje smetanový krém (50g), další vrstvou budou rozdrcené máslové sušenky (10g) a poté další vrstva jahod (20g). Na závěr kelímky ozdobíme ještě krémem, lyofilizovanými jahodami a mátou. Krém stříkáme cukrářským sáčkem a špičkou.
Tip: Budete-li chtít dezert extra jahodový, do zakysané smetany přidejte trochu sypké směsi Karina s příchutí jahod.
Kelímky si můžete vybírat dle vlastních přání ZDE.