- Štítky blogu
- recept
- čokoláda
- korpus
- dort
- povidla
- sušenky
- perníčky
- návod
- mák
- dezert
- lotusky
- drobenka
- karina
- cheesecake
- krtkův dort
- banán
- karamel
- hořká čokoláda
- kakao
- milky cream
- buchty
- piškot
- honzovy buchty
- cupcakes
- špenát
- halloween
- dortíčky
- polokoule
- roláda
- vánoce
- tartaletky
- lemon curd
- pařížský dort
- maliny
- šlehačka
- nugeta
- pohárek
- tvarohový krém
- krém
- mecháček
- figurka
- makronky
- macarons
- mandlová mouka
- zrcadlová poleva
- lesklá poleva
- mirror glaze
- red velvet
- ořechy
Jahodové pohárky
Recept Vám přinášíme ve spolupráci s blogerkou Solnička v kuchyni, která na svém blogu nabízí spoustu dalších úžasných receptů. Určitě stojí za to její stránky navštívit!
Postup:
Příprava jahodových pohárků je více než jednoduchá. Všechny složky dezertu si připravte do mističek a pak už jen budete vrstvit do jednotlivých pohárků.
Část jahod (350g) si rozmačkejte vidličkou a tu druhou (200g) nakrájejte na malé kousky.
Zakysanou smetanu dle chuti oslaďte moučkovým cukrem a důkladně promíchejte. Čím tučnější smetanu použijete, tím chutnější krém budete mít.
Máslové sušenky rozdrťte na kousky. Nemusí být úplně jemně rozdrobené – ideální je kombinace malých i větších kousků.
A jdeme vrstvit: na dno kelímku dejte mačkané jahody (35g), na ně následuje smetanový krém (50g), další vrstvou budou rozdrcené máslové sušenky (10g) a poté další vrstva jahod (20g). Na závěr kelímky ozdobíme ještě krémem, lyofilizovanými jahodami a mátou. Krém stříkáme cukrářským sáčkem a špičkou.
Tip: Budete-li chtít dezert extra jahodový, do zakysané smetany přidejte trochu sypké směsi Karina s příchutí jahod.
Kelímky si můžete vybírat dle vlastních přání ZDE.