Logo
9,00 - 16,00 hod.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
17.04.2021
Nový recept na našem blogu: Mecháček s tvarohovým krémem
V tomto jarním období, kdy se všechno začíná zelenat, je ta správná chvíle na to si upéct nadýchaný mechový řez s tvarohovým krémem a vůní van... číst celé
16.02.2021
Nový recept na našem blogu: Koblížky
Koblížky jsou velmi oblíbené. Obzvláště ty domací, čerstvé! Když je navíc vylepšíte vanilkovým krémem a Ruby čokoládou, proměníte je v úžasn... číst celé
21.10.2020
Aktualizace k 21.10.2020
Prodejna ve Valašském Meziříčí zůstává otevřena, e-shop funguje bez omezení. Opatrujte se! číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

 

 

 

 

 

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Koblížky plněné vanilkovým krémem s Ruby polevou

Koblížky plněné vanilkovým krémem s Ruby polevou

Koblížky jsou velmi oblíbené. Obzvláště ty domací, čerstvé! Když je navíc vylepšíte vanilkovým krémem a Ruby čokoládou, proměníte je v úžasný dezert nejen ke kávě.

 

Tento recept Vám přinášíme ve spolupráci s blogerkou Solnička v kuchyni, která na svém blogu nabízí spoustu dalších úžasných receptů. Určitě stojí za to její stránky navštívit!

Suroviny na kvásek:

100ml mléka

1 polévková lžíce cukru krupice

15g čerstvého droždí

 

Suroviny na těsto:

160g hladké mouky

160g polohrubé mouky

20g vanilkového cukru

10g pudinkového prášku s vanilkovou příchutí

25g rozpuštěného másla

1 žloutek

100 - 120ml mléka

špetka soli

+ vzešlý kvásek

Suroviny na náplň:

300ml plnotučného mléka

2-3 polévkové lžíce cukru krupice

1-2 polévkové lžíce rumu

1 pudink s vanilkovo - smetanovou příchutí

100g másla

 

Poleva:

100g Ruby čokolády Callebaut



 

 

 

 

POSTUP:

1) Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte cukr, promíchejte, zakryjte čistou utěrkou a nechejte na teplém místě asi 15 minut odpočívat.

2) Do mísy prosejte obě mouky, vsypte vanilkový cukr, pudinkový prášek a špetku soli. Sypkou směs promíchejte. Dále přidejte žloutek, rozpuštěné, zchladlé máslo, vzešlý kvásek a začněte pomalu zpracovávat těsto. Pokud máte kuchyňský robot, použijte nástavec „hák“ a usnadněte si práci. Těsto hněťte a po částech přidávejte zbylé mléko. Nějaký čas vám to zabere. Hotové, vypracované těsto by mělo být polotuhé, krásně hladké a nelepivé.

3) Těsto přikryjte utěrkou a nechejte na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Zabere to asi 45 minut až hodinu. Vy tak budete mít dostatek času na přípravu krémové náplně.

4) Příprava krému je snadná. 2/3 mléka nalijte do rendlíku, přidejte cukr a za občasného míchání dejte vařit. Ve zbylé třetině mléka rozmíchejte pudink. Jakmile dosáhne mléko varu, stáhněte teplotu a přilijte pudinkovou směs. Za stálého míchání vařte asi 2 minuty. Nechejte zchladnout.

TIP: Aby se Vám na uvařeném pudinku při chladnutí nevytvořil škraloup, přikryjte ho potravinářskou folií. Folii ale musíte „přilepit“ přímo na povrch pudinku, nestačí zakrýt jen kastrůlek či misku.

Po vychladnutí pudink šlehejte ručním šlehačem nebo v robotu šlehací metlou. Po částech přidávejte kousky změklého másla a vyšlehejte hladký krém.

5) A teď zpět k těstu. Po vykynutí jej přendejte na lehce pomoučenou pracovní plochu, propracujte a vyválejte na placku o síle přibližně 1 – 1,5 centimetru. Vykrajujte kolečka o průměru cca 5 - 6 cm. S velikostí kolečka to nemusíte přehánět. Při smažení se koblížky docela dost zvětší. Skvěle Vám poslouží sada kulatých vykrajovátek, která najde ve vaší domácnosti jistě mnoho dalšího využití.

6) Vykrojené koblížky opět zakryjte utěrkou a nechejte 20 – 30 minut kynout. Čas se odvíjí od teploty, jakou doma máte.

7) Vykynuté koblížky smažte ve vyšší pánvi nebo v hrnci s dostatečným množstvím rozehřátého oleje. Koblížky musí plavat a nesmí se dotýkat dna nádoby. Koblihy vkládejte do oleje vždy stranou, která byla při kynutí nahoře. Smažte na mírném plamenu dozlatova. Poté je vyndejte na talíř vyložený papírovou utěrkou, která nasaje přebytečný tuk.

 

8) Po vychladnutí začnete s plněním. Silikonový cukrářský sáček plnící špičkou  naplňte vanilkovým krémem. Špičku zapíchněte z boku do koblížku a vstříkněte přiměřené množství krému.

9) Na závěr přidejte čokoládovou polevu. Ruby čokoládu Callebaut, rozpusťte ve vodní lázni a koblížky na povrchu potřete. Dle fantazie dozdobte třeba zlatými plátky   a malinovým prachem.

TIP:

Koblížky můžete po usmažení plnit prakticky čímkoliv. Pokud nemáte chuť zrovna na tento vanilkový krém, doporučila bych zkombinovat chutě ruby polevy třeba s malinovým džemem

 

Děkujeme Solnička v kuchyni za její úžasný recept!

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

Kde nás najdete

Komenského 1275

Valašské Meziříčí

757 01

Kontakt
sladke-peceni.cz
Zdeňka Michnová
9,00 - 16,00 hod.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.