Logo
po-pá 9,00 - 16,00 hod.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
16.10.2021
Nový recept na našem blogu: Halloweenské dortíčky
Tento recept voní podzimem - jablka, skořice, mrkev! Uděláte s ním radost nejen na Halloween, ale kdykoliv během roku, budete-li chtít oslni... číst celé
27.08.2021
Nový recept na našem blogu: Makové cupcaky s povidlovým krémem
Sezóna zralých švestek je v plném proudu! Teď je ten správný čas si upéct makové cupcaky s lahodným švestkovým krémem. Recept najdete   ... číst celé
18.07.2021
Nový recept na našem blogu: Buchty s drobenkou
Chystáte se na výlet či dovolenou? Nezapomeňte si s sebou přibalit klasické plněné buchty s drobenkou. Určitě vám při cestě přijdou vhod a pos... číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

 

 

 

 

 

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Plněné skořicové perníčky
20.11.2021
Recepty

Plněné skořicové perníčky

Voňavé skořicové perníčky, naplněné švestkovými povidly či jinou kyselkavou marmeládou, můžete péct nejen ve vánočním čase, ale také během roku jako chutnou svačinu či jako drobnou sladkost ke kávě.

Recept Vám přinášíme ve spolupráci s blogerkou Solnička v kuchyni, která na svém blogu nabízí spoustu dalších úžasných receptů. Určitě stojí za to její stránky navštívit!

Suroviny na perníkové těsto:

250g hladké mouky

50g žitné mouky

½ čajové lžičky sody

½ čajové lžičky perníkového koření

1 čajová lžička skořice

špetka soli

120g medu

120g třtinového cukru

55g másla

1 vejce

Suroviny na polevu:

100g hořké čokolády Callebaut

15g tuku Omega

+ zdobení

 

Náplň:

Darinka Švestková povidla

Postup:

1) Hladkou i žitnou mouku prosejte do mísy. Přidejte špetku soli, sodu i koření a promíchejte.

2) Med, cukr a máslo vložte do kastrůlku a na mírném plamenu zahřívejte. Směs hlídejte a občas promíchejte, aby se nepřipálila na dno hrnce. Jakmile bude směs tekutá a krystalky cukru rozpuštěné, odstavte hrnec stranou a nechte zchladnout.

3) Po vychladnutí nalejte medovou směs k sypkým ingrediencím, přidejte vejce, promíchejte a vypracujte těsto.

Při zpracování se těsto poměrně dost lepí. Je možné podsypat pracovní desku zlehka moukou, ale pozor, abyste mouky nepoužili až příliš. Perníčky by pak byly tvrdé. Já jsem těsto zpracovala s pomocí robota a žádná mouka navíc nebyla třeba.

4) Hotové těsto zabalte do potravinářské folie a dejte odpočinout alespoň na 12 hodin do lednice.

5) Odleželé těsto vyválejte na plát cca 3mm tlustý a vykrajujte tvary dle vlastní fantazie. Nespočet různých vykrajovátek, nejen vánočních, najdete zde – na našem eshopu Sladke-peceni.cz, který je plný všemožných cukrářských potřeb.

6) Na polovinu vykrojených perníčků dejte na špičku lžičky povidla, přikryjte stejným tvarem a po okrajích stlačte těsta k sobě.

7) Perníčky pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně 10minut.

8) Vychladlé perníčky namáčejte v čokoládové polevě, kterou připravíte tak, že nalámete čokoládu do rendlíku a spolu s tukem rozpustíte ve vodní lázni.

TIP: K přípravě polevy nemusíte použít jen hořkou čokoládu. Mrkněte na náš eshop Sladké pečení, rozklikněte kategorii „polevy/čokoláda“ a vybírejte s mnoha druhů čokoládových peciček

9) Na závěr popusťte uzdu své fantazii, zapojte do předvánočního pečení děti a perníčky ozdobte. Použijte například barevné cukrové zdobení, perličky nebo klasickou bílou, cukrovou polevu v praktických tubičkách.

 

Děkujeme  Solnička v kuchyni  za její úžasný recept!

 

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

Kde nás najdete

Komenského 1275

Valašské Meziříčí

757 01

Kontakt
sladke-peceni.cz
Zdeňka Michnová
po-pá 9,00 - 16,00 hod.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.