- Štítky blogu
- recept
- korpus
- dort
- čokoláda
- povidla
- návod
- mák
- perníčky
- cheesecake
- banán
- krtkův dort
- piškot
- karina
- sušenky
- kakao
- lotusky
- karamel
- milky cream
- tvarohový krém
- špenát
- hořká čokoláda
- honzovy buchty
- buchty
- drobenka
- řez
- cupcakes
- halloween
- dortíčky
- polokoule
- roláda
- vánoce
- tartaletky
- lemon curd
- pařížský dort
- maliny
- mecháček
- dezert
- mechový
- patrový dort
- makronky
- macarons
- mandlová mouka
- zrcadlová poleva
- lesklá poleva
- mirror glaze
- red velvet
- ořechy
- ořechový
- perník
Plněné skořicové perníčky
Recept Vám přinášíme ve spolupráci s blogerkou Solnička v kuchyni, která na svém blogu nabízí spoustu dalších úžasných receptů. Určitě stojí za to její stránky navštívit!
Postup:
1) Hladkou i žitnou mouku prosejte do mísy. Přidejte špetku soli, sodu i koření a promíchejte.
2) Med, cukr a máslo vložte do kastrůlku a na mírném plamenu zahřívejte. Směs hlídejte a občas promíchejte, aby se nepřipálila na dno hrnce. Jakmile bude směs tekutá a krystalky cukru rozpuštěné, odstavte hrnec stranou a nechte zchladnout.
3) Po vychladnutí nalejte medovou směs k sypkým ingrediencím, přidejte vejce, promíchejte a vypracujte těsto.
Při zpracování se těsto poměrně dost lepí. Je možné podsypat pracovní desku zlehka moukou, ale pozor, abyste mouky nepoužili až příliš. Perníčky by pak byly tvrdé. Já jsem těsto zpracovala s pomocí robota a žádná mouka navíc nebyla třeba.
4) Hotové těsto zabalte do potravinářské folie a dejte odpočinout alespoň na 12 hodin do lednice.
5) Odleželé těsto vyválejte na plát cca 3mm tlustý a vykrajujte tvary dle vlastní fantazie. Nespočet různých vykrajovátek, nejen vánočních, najdete zde – na našem eshopu Sladke-peceni.cz, který je plný všemožných cukrářských potřeb.
6) Na polovinu vykrojených perníčků dejte na špičku lžičky povidla, přikryjte stejným tvarem a po okrajích stlačte těsta k sobě.
7) Perníčky pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně 10minut.
8) Vychladlé perníčky namáčejte v čokoládové polevě, kterou připravíte tak, že nalámete čokoládu do rendlíku a spolu s tukem rozpustíte ve vodní lázni.
TIP: K přípravě polevy nemusíte použít jen hořkou čokoládu. Mrkněte na náš eshop Sladké pečení, rozklikněte kategorii „polevy/čokoláda“ a vybírejte s mnoha druhů čokoládových peciček
9) Na závěr popusťte uzdu své fantazii, zapojte do předvánočního pečení děti a perníčky ozdobte. Použijte například barevné cukrové zdobení, perličky nebo klasickou bílou, cukrovou polevu v praktických tubičkách.
Děkujeme Solnička v kuchyni za její úžasný recept!