Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

NOVINKY

arr3AKCE na gelové barvy PME3.9.2019 - vyzkoušejte gelové potravinářské barvy od anglické firmy PME nyní za akční, velmi... arr3Gelové barvy Wilton6.8.2019 - opět jsou naskladněny oblíbené gelové barvy od firmy Wilton. V novém obalu a bez... arr3Nové ochucovací pasty15.7.2019 - NOVINKA - nové příchutě ochucovacích past - vhodné do krémů, těsta, čokolády, šlehačky,... arr3Mufinové košíčky a stojany7.5.2019 - doplněné zásoby cukrářských papírových košíčků na mufiny a také stojany na mufiny a...

 

 


29. 06. 2019 | Recepty

Čokoládový korpus

Velmi chutný recept na čokoládový korpus, který bude mít vždy úspěch.

Suroviny:
120g změklé máslo
160g cukr krupice
6 vajec (rozdělit bílky a žloutky)
120g hořké čokolády nebo čokolády na vaření
3 lžíce mléka
1 lžíce kakaa
150g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva

Postup:
Zvlášť vyšlehat bílky na sníh.
Utřít máslo s cukrem, přidat žloutky a šlehat do pěny.
Přidat rozpuštěnou čokoládu, mléko.
V míse smíchat mouku, kakao a prášek do pečiva. Přimíchat do vyšlehané směsi.
Nakonec zlehka vmíchat vyšlehaný sníh z bílků.

Péct ve vyhřáté troubě na 180°C.