- Štítky blogu
- recept
- korpus
- dort
- čokoláda
- povidla
- dezert
- sušenky
- návod
- red velvet
- mák
- cupcakes
- perníčky
- piškot
- polokoule
- dortíčky
- halloween
- drobenka
- honzovy buchty
- vánoce
- buchty
- kakao
- hořká čokoláda
- banán
- krtkův dort
- roláda
- maliny
- tartaletky
- zapečené ovesné vločky
- sýrový krém
- mrkvové mufiny
- vanilka
- lyofilizované ovoce
- mandle
- sušené ovoce
- granola
- lemon curd
- dortové nanuky
- nanuky
- jahody
- pohárek
- nugeta
- šlehačka
- pařížský dort
- cheesecake
- tvarohový krém
- karina
- ořechový
- marcipán
- figurka
Čokoládový korpus
Velmi chutný recept na čokoládový korpus, který bude mít vždy úspěch.
Suroviny:
120g změklé máslo
160g cukr krupice
6 vajec (rozdělit bílky a žloutky)
120g hořké čokolády nebo čokolády na vaření
3 lžíce mléka
1 lžíce kakaa
150g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Postup:
Zvlášť vyšlehat bílky na sníh.
Utřít máslo s cukrem, přidat žloutky a šlehat do pěny.
Přidat rozpuštěnou čokoládu, mléko.
V míse smíchat mouku, kakao a prášek do pečiva. Přimíchat do vyšlehané směsi.
Nakonec zlehka vmíchat vyšlehaný sníh z bílků.
Péct ve vyhřáté troubě na 180°C.