- Štítky blogu
- recept
- korpus
- dort
- čokoláda
- povidla
- návod
- mák
- perníčky
- cheesecake
- banán
- krtkův dort
- piškot
- karina
- sušenky
- kakao
- lotusky
- karamel
- milky cream
- tvarohový krém
- špenát
- hořká čokoláda
- honzovy buchty
- buchty
- drobenka
- řez
- cupcakes
- halloween
- dortíčky
- polokoule
- roláda
- vánoce
- tartaletky
- lemon curd
- pařížský dort
- maliny
- mecháček
- dezert
- mechový
- patrový dort
- makronky
- macarons
- mandlová mouka
- zrcadlová poleva
- lesklá poleva
- mirror glaze
- red velvet
- ořechy
- ořechový
- perník
Čokoládový korpus
Velmi chutný recept na čokoládový korpus, který bude mít vždy úspěch.
Suroviny:
120g změklé máslo
160g cukr krupice
6 vajec (rozdělit bílky a žloutky)
120g hořké čokolády nebo čokolády na vaření
3 lžíce mléka
1 lžíce kakaa
150g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Postup:
Zvlášť vyšlehat bílky na sníh.
Utřít máslo s cukrem, přidat žloutky a šlehat do pěny.
Přidat rozpuštěnou čokoládu, mléko.
V míse smíchat mouku, kakao a prášek do pečiva. Přimíchat do vyšlehané směsi.
Nakonec zlehka vmíchat vyšlehaný sníh z bílků.
Péct ve vyhřáté troubě na 180°C.