- Štítky blogu
- recept
- korpus
- dort
- čokoláda
- povidla
- dezert
- sušenky
- návod
- red velvet
- mák
- cupcakes
- perníčky
- piškot
- polokoule
- dortíčky
- halloween
- drobenka
- honzovy buchty
- vánoce
- buchty
- kakao
- hořká čokoláda
- banán
- krtkův dort
- roláda
- maliny
- tartaletky
- zapečené ovesné vločky
- sýrový krém
- mrkvové mufiny
- vanilka
- lyofilizované ovoce
- mandle
- sušené ovoce
- granola
- lemon curd
- dortové nanuky
- nanuky
- jahody
- pohárek
- nugeta
- šlehačka
- pařížský dort
- cheesecake
- tvarohový krém
- karina
- ořechový
- marcipán
- figurka
Recept na perníčky
Perníčky podle tohoto receptu peču pro svou rodinu každé vánoce a velikonoce. Jsou hned měkké, takže je mohu péct i na poslední chvíli!
200 g medu
150 g cukru
120 g másla
125 ml vody
Všechny tyto suroviny přivést k varu.
Do vařící směsi zamíchat část z 500g polohrubé mouky. Nechat vychladnout. Do chladné směsi vmíchat zbytek z 500g polohrubé mouky, dále
1 vejce
½ prášku do pečiva
5g jedlé sody
perníkové koření
trochu vanilky či vanilkového cukru.
Těsto zabalit do potravinové fólie a nechat v lednici odležet do druhého dne. Péct na 175-180°C, na konci pečení potřít celým vejcem.