- Štítky blogu
- recept
- čokoláda
- korpus
- dort
- povidla
- návod
- mák
- sušenky
- perníčky
- krtkův dort
- hořká čokoláda
- banán
- piškot
- cheesecake
- karina
- buchty
- lotusky
- karamel
- milky cream
- tvarohový krém
- kakao
- cupcakes
- drobenka
- honzovy buchty
- mecháček
- halloween
- dortíčky
- polokoule
- roláda
- vánoce
- tartaletky
- lemon curd
- pařížský dort
- maliny
- šlehačka
- špenát
- pistácie
- řez
- figurka
- makronky
- macarons
- mandlová mouka
- zrcadlová poleva
- lesklá poleva
- mirror glaze
- red velvet
- ořechy
- ořechový
- perník
Red velvet - korpus
Super recept na velmi chutný red velvet korpus!
Suroviny:
180 g změklé máslo
225 g cukr krupice
3 vejce
375 g hladká mouka
20 g holanské kakao
1,5 čl sůl
360 ml podmáslí
1 čl (plná) červené potravinářské gelové barvy
1,5 čl ocet
1,5 čl jedlá soda
Postup:
V míse vyšlehat změklé máslo s cukrem, poté postupně přišlehat vejce.V druhé míste smíchat sypké suroviny: mouku, kakao a sůl.Zvlášť smíchat podmáslí s barvivem.Mouku a podmáslí střídavě přišlehat do směsi másla, cukru a vajec.Nakonec v malé skleničce vmíchat sodu do octa, směs napění a ihned ji ručně vmíchat do těsta.Péct na 180°C. Recept je na formu o velikosti 25 cm.