- Štítky blogu
- recept
- korpus
- dort
- čokoláda
- povidla
- dezert
- sušenky
- návod
- red velvet
- mák
- cupcakes
- perníčky
- piškot
- polokoule
- dortíčky
- halloween
- drobenka
- honzovy buchty
- vánoce
- buchty
- kakao
- hořká čokoláda
- banán
- krtkův dort
- roláda
- maliny
- tartaletky
- zapečené ovesné vločky
- sýrový krém
- mrkvové mufiny
- vanilka
- lyofilizované ovoce
- mandle
- sušené ovoce
- granola
- lemon curd
- dortové nanuky
- nanuky
- jahody
- pohárek
- nugeta
- šlehačka
- pařížský dort
- cheesecake
- tvarohový krém
- karina
- ořechový
- marcipán
- figurka
- Úvod
- Blog
- Postupy a návody
- Vyztužování patrových dortů
Vyztužování patrových dortů
Vícepatrové dorty se mohou skládat z různých tvarů, chutí, potáhnuté různými polevami, např. fondánovou hmotou, krémem, čokoládou apod. Důležitou součástí vícepatrových dortů je jejich vyztužení a zde přichází na řadu vyztužovací kolíky.
Jak používat vyztužovací kolíky
1.) Položit jednoduchou šablonu na váš dort a pro označení umístění jednotlivých kolíků použít jehlu.
2.) Vtlačit kolík až na samotnou podložku dortu. Tužkou naznačit na kolík horní linii dortu.
3.) Kolík vytáhnout a za pomoci pilky, nože či nůžek zkrátit na požadovanou délku.
4.) Kolík zapíchnout zpět do dortu na původní místo.
Na takto vyztužené patro pak natřít malé množství krému, čokolády, polevy apod. a položit další (menší) patro, které musí být také na pevné podložce.
Počet kolíků závisí na velikosti dortu. U větších dortů se pro jejich stabilitu doporučuje použít více kusů, min. šest i více.
Kolíky by měly být vhodné pro styk s potravinami.
Nezapomeňte zákazníka upozornit, že dort obsahuje nejedlé části!