Logo
po-pá 9,00 - 16,00 hod.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
16.10.2021
Nový recept na našem blogu: Halloweenské dortíčky
Tento recept voní podzimem - jablka, skořice, mrkev! Uděláte s ním radost nejen na Halloween, ale kdykoliv během roku, budete-li chtít oslni... číst celé
27.08.2021
Nový recept na našem blogu: Makové cupcaky s povidlovým krémem
Sezóna zralých švestek je v plném proudu! Teď je ten správný čas si upéct makové cupcaky s lahodným švestkovým krémem. Recept najdete   ... číst celé
18.07.2021
Nový recept na našem blogu: Buchty s drobenkou
Chystáte se na výlet či dovolenou? Nezapomeňte si s sebou přibalit klasické plněné buchty s drobenkou. Určitě vám při cestě přijdou vhod a pos... číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

 

 

 

 

 

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Buchty s drobenkou
18.07.2021
Recepty

Buchty s drobenkou

Chystáte se na výlet či dovolenou? Nezapomeňte si s sebou přibalit klasické plněné buchty s drobenkou. Určitě vám při cestě přijdou vhod a poslouží jako chutná svačina.

Tento recept Vám přinášíme ve spolupráci s blogerkou Solnička v kuchyni, která na svém blogu nabízí spoustu dalších úžasných receptů. Určitě stojí za to její stránky navštívivit!

Suroviny na kynuté těsto:

350g hladké mouky

5g soli

40g cukru krupice

1 menší vejce

Kvásek

Suroviny na kvásek:

240 - 250ml mléka

20g kvasnic

1 polévková lžíce cukru krupice

Suroviny na drobenku:

60g hladké mouky

60g moučkového cukru

40g másla




Na plnění buchet:

Džem Darinka dle chuti

žloutek na potření buchet

 

POSTUP:

1) Nejprve se připravte kvásek. Zahřejte mléko na cca 40 stupňů, přidejte cukr, rozdrobené kvasnice, lehce promíchejte, zakryjte utěrkou a nechejte na teplém místě kvásek vzejít.

2) Hladkou mouku prosejte so mísy, přidejte celé vejce, cukr, sůl a vyběhnutý kvásek. Pokud budete zadělávat těsto v robotu, použijte nástavec typu „hák“. Nejdříve míchejte na nižší otáčky. Postupně je zvyšte a míchejte tak dlouho, dokud nebude těsto hladké. Budete-li těsto zadělávat ručně, vařechou, dá to trošku víc práce, ale samozřejmě to jde.

3) Hotové, uhnětené těsto nechejte v míse, poprašte lehce hladkou moukou, mísu zakryjte utěrkou a nechejte na teplém místě kynout. Těsto by mělo zdvojnásobit objem.

4) Mezitím co těsto kyne, připravte drobenku. Mouku, cukr i máslo dejte do misky a lehce, konečky prstů promíchávejte tak, aby se začaly tvořit drobné žmolky – drobenka.

5) Připravte si pracovní plochu, kde budete plnit buchty. Jelikož je těsto poměrně řídké, posypejte ji hladkou moukou. Z vykynutého těsta tvořte bochánky o hmotnosti cca 40g. Jeden po druhém trošku propracujte, vytvořte placičku, naplňte lžící džemu Darinka dle chuti, důkladně „zabalte“ a skládejte do máslem vymazaného pekáčku. Já použila do poloviny buchet Darinku meruňkou a do druhé části jahodovou.

TIP: Džemy Darinka jsou vhodné jak na pečení, tak k přímé konzumaci. Vybírat můžete z několika příchutí – meruňka, jahoda, borůvka, malina, brusinka. Vřele doporučuji vyzkoušet i povidla, která se do buchet skvěle hodí.

6) Buchty potřete rozšlehaným žloutkem a bohatě posypejte připravenou drobenkou.

7) Přikryjte utěrkou a nechejte ještě 20-30minut kynout.

8) Buchty pečte v předehřáté troubě na 180stupňů přibližně půl hodiny.

TIP: Upečené buchty, ihned po vytažení z trouby, potřete rozpuštěným máslem s rumem. Tyto dvě ingredience se postarají o neskutečnou vůni a ještě lepší chuť.

20g másla a 2 lžíce rumu Vám bude, na množství buchet s výše uvedených suroviny, bohatě stačit.

Děkujeme  Solnička v kuchyni  za její úžasný recept!

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

Kde nás najdete

Komenského 1275

Valašské Meziříčí

757 01

Kontakt
sladke-peceni.cz
Zdeňka Michnová
po-pá 9,00 - 16,00 hod.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.