Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

NOVINKY

arr3Gelové barvy Wilton6.8.2019 - opět jsou naskladněny oblíbené gelové barvy od firmy Wilton. V novém obalu a bez... arr3Nové ochucovací pasty15.7.2019 - NOVINKA - nové příchutě ochucovacích past - vhodné do krémů, těsta, čokolády, šlehačky,... arr3Sugarflair výrobky opět všechny skladem!17.6.2019 - doplněny zásoby výrobků od firmy Sugarflair: gelové barvy, prachové barvy, fixy, cukrové... arr3Mufinové košíčky a stojany7.5.2019 - doplněné zásoby cukrářských papírových košíčků na mufiny a také stojany na mufiny a...

 

 


06. 05. 2019 | Recepty

Piškotový dortový korpus

Recept na tento piškotový dortový korpus mám od své maminky, která ho má od svého tatínka, který měl za první republiky svou cukrárnu. Takže je starý a tím pádem řádně odzkoušený a prověřený.
 
Obecně platí poměr:
1 vejce
5 dkg cukr moučka
1 polévková lžíce vody
5 dkg polohrubá mouka
trochu kypřicího prášku (na 6 vajec 1 balíček kypř. prášku)
Do dortové formy o průměru 26 cm připravittěsto z 6 vajec
 
Postup:
Vejce rozdělte do dvou mís na žloutky a bílky.
V jedné míse vyšlehejte z bílků tuhý sníh.
V druhé míse utřete žloutky s cukrem, přidejte vodu, poté mouku smíchanou s kypřicím práškem.
Nakonec postupně zlehka přimíchejte ušlehaný sníh.
 
Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C.
 

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ