Logo
po-pá 9,00 - 16,00 hod.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
16.10.2021
Nový recept na našem blogu: Halloweenské dortíčky
Tento recept voní podzimem - jablka, skořice, mrkev! Uděláte s ním radost nejen na Halloween, ale kdykoliv během roku, budete-li chtít oslni... číst celé
27.08.2021
Nový recept na našem blogu: Makové cupcaky s povidlovým krémem
Sezóna zralých švestek je v plném proudu! Teď je ten správný čas si upéct makové cupcaky s lahodným švestkovým krémem. Recept najdete   ... číst celé
18.07.2021
Nový recept na našem blogu: Buchty s drobenkou
Chystáte se na výlet či dovolenou? Nezapomeňte si s sebou přibalit klasické plněné buchty s drobenkou. Určitě vám při cestě přijdou vhod a pos... číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

 

 

 

 

 

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Čokoládový dort s makovým krémem
24.09.2021
Recepty

Čokoládový dort s makovým krémem

Pro všechny, kteří milují čokoládu, mák a povidla, tady máme úžasný recept na dort, který tyto ingredience kombinuje! Vyzkoušejte, jak skvěle spolu tyto chutě ladí!

Tento recept Vám přinášíme ve spolupráci s blogerkou Solnička v kuchyni, která na svém blogu nabízí spoustu dalších úžasných receptů. Určitě stojí za to její stránky navštívivit!

Suroviny na čokoládový korpus

3bílky

5 žloutků

100g cukru krupice

20g hladké mouky

70g polohrubé mouky

40g mandlové mouky

1 polévková lžíce kakaa

1 čajová lžička prášku do pečiva

5 polévkových lžic oleje

špetka soli

100g rozpuštěné hořké čokolády Callebaut

Suroviny na krém

300g mascarpone

250g tučného tvarohu ve vaničce

80-100ml šlehačky

50g mletého máku

20g bílého máku (celého)

cukr dle chuti

POSTUP:

1) Do misky prosejte hladkou a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Čokoládu nalámejte na menší kousky do rendlíku a ve vodní lázni nechejte rozpustit. Sypkou, moučnou směs i rozpuštěnou čokoládu dejte chvíli stranou.

2) Bílky, spolu s krupicovým cukrem a solí, vyšlehejte do tuhého sněhu. Poté postupně zašlehávejte olej a žloutky - na střídačku. Vždy počkejte, až bude přidaná surovina důkladně zašlehané k bílkovému sněhu.

3) Všechny sypké ingredience teď zlehka a opatrně vmíchejte k bílkům. Na úplný závěr přidejte i lehce zchladlou, rozpuštěnou hořkou čokoládu Callebaut.

4) Hotové těsto na korpus vlijte do dortové formy o průměru 26cm a pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 25 – 35 minut.

5) Během pečení korpusu, připravte krém. Mascarpone, tvaroh i šlehačku dejte do mísy a vyšlehejte hladký krém. Přidejte cukr dle chuti a nakonec vmíchejte i mák.

6) Takto připravený krém navrstvěte na vychladlý korpus a dejte do lednice odležet – ideálně do druhého dne.

TIP: Čokoládový korpus doporučuji jedenkrát proříznout, promazat švestkovými povidly  a až poté navrstvit krém. Povidla dodají dortu kyselost a chutě čokolády, máku a švestek spolu dokonale ladí.

4 lžíce povidel smíchejte se špetkou skořice, rumem a 2 lžícemi horké vody.

 

Děkujeme  Solnička v kuchyni  za její úžasný recept!

 

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

Kde nás najdete

Komenského 1275

Valašské Meziříčí

757 01

Kontakt
sladke-peceni.cz
Zdeňka Michnová
po-pá 9,00 - 16,00 hod.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.