- Štítky blogu
- recept
- korpus
- dort
- čokoláda
- povidla
- perníčky
- sušenky
- návod
- mák
- red velvet
- dezert
- piškot
- halloween
- cupcakes
- honzovy buchty
- buchty
- drobenka
- polokoule
- kakao
- hořká čokoláda
- banán
- krtkův dort
- cheesecake
- dortíčky
- lemon curd
- roláda
- nanuky
- lyofilizované ovoce
- mandle
- sušené ovoce
- zapečené ovesné vločky
- granola
- dortové nanuky
- jahody
- vánoce
- pohárek
- nugeta
- šlehačka
- maliny
- pařížský dort
- tartaletky
- karina
- špenát
- lotusky
- ořechový
- marcipán
- figurka
- patrový dort
- vyztužení
Čokoládový dort s makovým krémem
Tento recept Vám přinášíme ve spolupráci s blogerkou Solnička v kuchyni, která na svém blogu nabízí spoustu dalších úžasných receptů. Určitě stojí za to její stránky navštívit!
POSTUP:
1) Do misky prosejte hladkou a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Čokoládu nalámejte na menší kousky do rendlíku a ve vodní lázni nechejte rozpustit. Sypkou, moučnou směs i rozpuštěnou čokoládu dejte chvíli stranou.
2) Bílky, spolu s krupicovým cukrem a solí, vyšlehejte do tuhého sněhu. Poté postupně zašlehávejte olej a žloutky - na střídačku. Vždy počkejte, až bude přidaná surovina důkladně zašlehané k bílkovému sněhu.
3) Všechny sypké ingredience teď zlehka a opatrně vmíchejte k bílkům. Na úplný závěr přidejte i lehce zchladlou, rozpuštěnou hořkou čokoládu Callebaut.
4) Hotové těsto na korpus vlijte do dortové formy o průměru 26cm a pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 25 – 35 minut.
5) Během pečení korpusu, připravte krém. Mascarpone, tvaroh i šlehačku dejte do mísy a vyšlehejte hladký krém. Přidejte cukr dle chuti a nakonec vmíchejte i mák.
6) Takto připravený krém navrstvěte na vychladlý korpus a dejte do lednice odležet – ideálně do druhého dne.
TIP: Čokoládový korpus doporučuji jedenkrát proříznout, promazat švestkovými povidly a až poté navrstvit krém. Povidla dodají dortu kyselost a chutě čokolády, máku a švestek spolu dokonale ladí.
4 lžíce povidel smíchejte se špetkou skořice, rumem a 2 lžícemi horké vody.
Děkujeme Solnička v kuchyni za její úžasný recept!