KONTAKTY
NOVINKY
ZBOŽÍ V AKCI
NEJPRODÁVANĚJŠÍ
Úvod » Ošatky na kynutí chleba
OŠATKY NA KYNUTÍ CHLEBA Z DŘEVITÉ CELULÓZY
* čistý přírodní produkt šetrný k životnímu prostředí
* prodyšný odolný a biologicky rozložitelný
* testovaný a schválený pro styk s potravinami
* jsou vyrobené v Německu z celulózy z místního smrkového dřeva, kde je takto vyrábejí již od roku 1920
* materiál je bez chemických přísad a vyrábí se čiste fyzikálním způsobem, ošatky jsou pak lisovány tlakem a vysušeny
* lépe drží teplo při kynutí, dobře se z nich bochník vyklápí a nelepí se do drážek jako je tomu u pedigu, snadno se čistí oproti jiným materiálům, u kterých zůstává v drážkách mnohem více zbytků mouky a těsta, které mohou začít časem plesnivět
* před prvním použitím stačí ošatku lehce vysypat trochou mouky nebo škrobu, při dalším pečení není třeba vysypávat
* jsou určeny jen pro kynutí ne pro pečení!
* musí se po použití nechat vyschnout, aby se v nich neutvořila plíseň, občas je dobré je zbavit zbytku mouky kartáčem a nechat v chladnoucí troubě při cca 100 – 110°C pořádně vysušit