Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

NOVINKY

arr3AKCE na gelové barvy PME3.9.2019 - vyzkoušejte gelové potravinářské barvy od anglické firmy PME nyní za akční, velmi... arr3Gelové barvy Wilton6.8.2019 - opět jsou naskladněny oblíbené gelové barvy od firmy Wilton. V novém obalu a bez... arr3Nové ochucovací pasty15.7.2019 - NOVINKA - nové příchutě ochucovacích past - vhodné do krémů, těsta, čokolády, šlehačky,... arr3Mufinové košíčky a stojany7.5.2019 - doplněné zásoby cukrářských papírových košíčků na mufiny a také stojany na mufiny a...

 

 


26. 05. 2019 | Postupy a návody

Zrcadlová poleva - lesklá a moderní!

Zrcadlová poleva je oslňující technika zdobení převážně nadýchaných pěnových dezertů a dortů. Tato technika, která pochází původně z Francie, dodá vašim výrobkům profesionální lesk a vzhled. Zrcadlí se tak, že s v ní můžete i vidět.

Jednoduchou přípravu této polevy zvládnete za pomoci Zrcadlové polevy v prášku Perfect glaze Tmavá čokoláda 1 kg. 

               

Jedná se o směs na přípravu čokoládové zrcadlové polevy s obsahem pravé čokolády. Produkt je vyrobený z pravé tmavé čokolády, díky které má plnou čokoládovou chuť. Pokud si přejete velmi tmavé odstíny nebo dokonce polevu úplně černou (za přidání barviva), je tento produkt ideálním základem.
Výhodou této polevy je čokoládová chuť, vysoký lesk, stabilita výrobku (nestéká), mrazuvzdornost, elasticita (při krájení nepraská), dlouhá trvanlivost, snadná příprava.

Postup přípravy:

1000 g směsi Perfect Glaze Tmavá čokoláda smícháme s 600 g vody, popř. dle potřeby můžeme přidat barvivo. Směs necháme odstát minimálně 30 minut, nejlépe i několik hodin.
Odstátou hmotu pozvolna a za stálého míchání zahříváme minimálně na 75°C, dokud směs není hladká a všechny komponenty v ní rozpuštěné. Pokud chcete dosáhnout ještě vyššího lesku, polevu okolo 34°C rozmixujeme tyčovým mixérem. Tyčový mixér do polevy vložte tak, aby u nože při vkládání neznikla vzduchová bublina (šikmo). Poté (za občasného promíchání) necháme zchladit na aplikační teplotu. Aplikační teplota se pohybuje od 28°C do 34°C, dle velikosti výrobku a jeho promražení.
Před aplikací musí být šlehačkový výrobek zmražen, máslový výrobek musí být velmi dobře vychlazený popř.  10 min. namražený.

Zbylá poleva lze použít opakovaně, mírným zahřátím na aplikační teplotu, při promíchávání přidat několik málo kapek vody. Drobné úpravy polevy na povrchu dortu lze provádět horkým suchým nožem.

250g sypké směsi lze použít na 1 dort o velikosti cca 24 cm. 

 

 

V případě, že chcete mít polevu bílou či barevnou, doporučujeme použít Zrcadlovou polevu v prášku Perfect glaze Bílá čokoláda 1 kg. Jedná se o směs na přípravu bílé či barevné zrcadlové polevy s obsahem pravé čokolády.

Produkt je vyrobený z pravé bílé čokolády a je nejvariabilnějším výrobkem. Můžete použít originální balení - poleva bude bílá, nebo můžete směs namíchat s nepřeberným množstvím barev. Není potřeba používat barvy pro čokolády. Perfect glaze Bílá čokoláda pracuje velmi dobře s gelovými barvami a práškovými barvami rozpustnými ve vodě.

A dejte nám vědět, jak se Vám výrobky se zrcadlovou polevou povedly! Třeba Vašim příspěvkem na našem FACEBOOKU  Cukrářské potřeby - Sladké pečení.

 

 


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ