- Štítky blogu
- recept
- čokoláda
- korpus
- dort
- povidla
- sušenky
- perníčky
- návod
- mák
- dezert
- lotusky
- drobenka
- karina
- cheesecake
- krtkův dort
- banán
- karamel
- hořká čokoláda
- kakao
- milky cream
- buchty
- piškot
- honzovy buchty
- cupcakes
- špenát
- halloween
- dortíčky
- polokoule
- roláda
- vánoce
- tartaletky
- lemon curd
- pařížský dort
- maliny
- šlehačka
- nugeta
- pohárek
- tvarohový krém
- krém
- mecháček
- figurka
- makronky
- macarons
- mandlová mouka
- zrcadlová poleva
- lesklá poleva
- mirror glaze
- red velvet
- ořechy
Mechový řez s tvarohovým krémem
Tento recept Vám přinášíme ve spolupráci s blogerkou Solnička v kuchyni, která na svém blogu nabízí spoustu dalších úžasných receptů. Určitě stojí za to její stránky navštívit!
Postup:
1) Do korpusu patří jedna zvláštní surovina a tou je špenát. Kupuji mražený špenátový protlak. Ten musíte nechat prvně rozmrazit a poté důkladně promixovat na jemné pyré.
2) Připravte si všechny suché ingredience. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a prosejte do mísy. K moučné směsi vsypte i mandlovou mouku a promíchejte. Dejte na chvíli stranou.
3) Oddělte žloutky od bílků.
4) Žloutky, citronovou šťávu, vanilkový extrakt a olej přidejte ke špenátu a ještě jednou, krátce promixujte v homogenní směs.
5) Bílky dejte do mísy, přidejte špetku soli a šlehejte do polotuha. Potom přisypejte, ve dvou dávkách, krupicový cukr spolu s vanilkovým a dále šlehejte do tuhého sněhu.
6) Teď už jen všechny části spojit. Ručně smíchejte špenátovou směs se sypkými surovinami a na závěr, po částech, vmíchejte bílkový sníh. Se sněhem pracujte opatrně, aby nespadl a upečený korpus pak nebyl hutný, spláclý.
7) Hotové těsto vlijte do obdélníkové formy o rozměru 18x27cm a pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 10 – 15 minut. Po upečení nechejte vychladnout na mřížce.
8) Příprava krému je velmi snadná. Tvaroh, zakysanou smetanu a ztužovač Milky Cream dejte do mísy a ručním šlehačem míchejte přibližně 5 minut.
9) Vychladlý korpus vyjměte z formy a jedenkrát, horizontálně prořízněte.. Korpus potřete brusinkovým džemem Darinka a větší polovinou tvarohového krému. Na krém dejte vrchní část korpusu a opět potřete tvarohem.
TIP: Aby řez vypadal opravdu jako mech, dejte si stranou kousek zeleného korpusu. Jelikož se mi při pečení korpus malinko vypoukl, seřízla jsem ho do roviny, korpus následně rozdrobila a použila na posypání horní vrstvy krému.
10) Hotový mecháček dejte uležet do lednice. Poté nakrájejte na jednotlivé porce a dozdobte čerstvým ovocem a čokoládovými kytičkami, které najdete na našem eshopu.
Děkujeme Solnička v kuchyni za její úžasný recept!