Logo
9,00 - 16,00 hod.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 501,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
27.06.2022
Dovolená 2.-6.7.2022
Ve dnech 2.-6.7.2022 DOVOLENÁ. Balíky neodesíláme, kamenná prodejna je uzavřena. Poslední balíky odesíláme 1.7.2022 ráno.  Objednávky přijaté v tomto ... číst celé
23.06.2022
Nový recept na našem blogu: Jahodové pohárky
Červen voní jahodami! Tu krásnou sladkou vůni můžete mít také u vás doma. Jahodové pohárky jsou lehké, svěží a velmi snadné na přípravu. Vyzkoušejte t... číst celé
24.05.2022
Nový recept na našem blogu: Plněné čokoládové sušenky
Blíží se Den dětí, udělejte radost také svým dětem těmito úžasnými čokoládovými sušenkami plněné krémem z oblíbené Nutely. Určitě se po těchto... číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

 

 

 

 

 

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Mechový řez s tvarohovým krémem

Mechový řez s tvarohovým krémem

V tomto jarním období, kdy se všechno začíná zelenat, je ta správná chvíle na to si upéct nadýchaný mechový řez s tvarohovým krémem a vůní vanilky. Vyzkoušejte i vy tento jednoduchý recept.

Tento recept Vám přinášíme ve spolupráci s blogerkou Solnička v kuchyni, která na svém blogu nabízí spoustu dalších úžasných receptů. Určitě stojí za to její stránky navštívit!

Suroviny na korpus:

200g polohrubé mouky

50g mandlové mouky

½ prášku do pečiva

150g špenátového protlaku

3 vejce

130g krupicového cukru

10g vanilkového cukru

80ml slunečnicového oleje

1 lžička vanilkového extraktu

šťáva z půlky citronu špetka soli

Suroviny na krém:

500g plnotučného tvarohu

200g zakysané smetany

280g Milky Cream ztužovač tvarohu

Brusinkový džem Darinka

Postup:

1) Do korpusu patří jedna zvláštní surovina a tou je špenát. Kupuji mražený špenátový protlak. Ten musíte nechat prvně rozmrazit a poté důkladně promixovat na jemné pyré.

2) Připravte si všechny suché ingredience. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a prosejte do mísy. K moučné směsi vsypte i mandlovou mouku a promíchejte. Dejte na chvíli stranou.

3) Oddělte žloutky od bílků.

4) Žloutky, citronovou šťávu, vanilkový extrakt a olej přidejte ke špenátu a ještě jednou, krátce promixujte v homogenní směs.

5) Bílky dejte do mísy, přidejte špetku soli a šlehejte do polotuha. Potom přisypejte, ve dvou dávkách, krupicový cukr spolu s vanilkovým a dále šlehejte do tuhého sněhu.

6) Teď už jen všechny části spojit. Ručně smíchejte špenátovou směs se sypkými surovinami a na závěr, po částech, vmíchejte bílkový sníh. Se sněhem pracujte opatrně, aby nespadl a upečený korpus pak nebyl hutný, spláclý.

7) Hotové těsto vlijte do obdélníkové formy o rozměru 18x27cm a pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 10 – 15 minut. Po upečení nechejte vychladnout na mřížce.

8) Příprava krému je velmi snadná. Tvaroh, zakysanou smetanu a ztužovač Milky Cream dejte do mísy a ručním šlehačem míchejte přibližně 5 minut.

9) Vychladlý korpus vyjměte z formy a jedenkrát, horizontálně prořízněte.. Korpus potřete brusinkovým džemem Darinka a větší polovinou tvarohového krému. Na krém dejte vrchní část korpusu a opět potřete tvarohem.

TIP: Aby řez vypadal opravdu jako mech, dejte si stranou kousek zeleného korpusu. Jelikož se mi při pečení korpus malinko vypoukl, seřízla jsem ho do roviny, korpus následně rozdrobila a použila na posypání horní vrstvy krému.

10) Hotový mecháček dejte uležet do lednice. Poté nakrájejte na jednotlivé porce a dozdobte čerstvým ovocem a čokoládovými kytičkami, které najdete na našem eshopu.

 

 

Děkujeme  Solnička v kuchyni  za její úžasný recept!

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Novinky a recepty do vašeho e-mailu
Dozvíte se o novinkách, receptech a zajímavostech z našeho e-shopu. Rozesíláme 1-2x za měsíc.

Kde nás najdete

Komenského 1275

Valašské Meziříčí

757 01

Kontakt
sladke-peceni.cz
Zdeňka Michnová
9,00 - 16,00 hod.
© Copyright 2015-2022 Zdeňka Michnová
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz