Logo
9,00 - 16,00 hod.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 501,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
27.06.2022
Dovolená 2.-6.7.2022
Ve dnech 2.-6.7.2022 DOVOLENÁ. Balíky neodesíláme, kamenná prodejna je uzavřena. Poslední balíky odesíláme 1.7.2022 ráno.  Objednávky přijaté v tomto ... číst celé
23.06.2022
Nový recept na našem blogu: Jahodové pohárky
Červen voní jahodami! Tu krásnou sladkou vůni můžete mít také u vás doma. Jahodové pohárky jsou lehké, svěží a velmi snadné na přípravu. Vyzkoušejte t... číst celé
24.05.2022
Nový recept na našem blogu: Plněné čokoládové sušenky
Blíží se Den dětí, udělejte radost také svým dětem těmito úžasnými čokoládovými sušenkami plněné krémem z oblíbené Nutely. Určitě se po těchto... číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

 

 

 

 

 

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Slavnostní dort s kokosem a marakuji podle CAKEZO
27.05.2020
Recepty

Slavnostní dort s kokosem a marakuji podle CAKEZO

Tento slavnostní dort  s kokosovou příchutí a želé plátem z marakuji budou všichni milovat! A přitom jeho výroba není vůbec složitá! Vyzkoušejte jej podle následujícího receptu.

Korpus - kokosový plát

2x 30x40 cm (2 x domácí plech)

Suroviny:
155 g bílků + 50 g cukru do bílku
250 g vejce celé (cca 5 vajec)
260 g cukru do vajec
150 g mouka hladká
170 g kokosová mouka nebo jemně stouhaný kokos

Postup:

Vyšleháme bílky s cukrem. V druhém kotlíku vyšleháme vejce s cukrem. Smícháme hladkou prosátou mouku a kokosovou mouku. Smíchané mouky vmícháme do našlehaných vajec s cukrem a následně vmícháme našlehaný bílek.

Náplň 1 - Želé vložka
500 g marakuja pyré
250 g vody
75 g cukru
75 g ztužovače CREPITO fix (CAKEZO)

Postup:

Vše metličkou zašleháme do sebe a naléváme do formiček požadovaného tvaru. Dáme vychladit (zamrazit) a poté vkládáme do kokosové náplně ze šlehačky.

Tip: marakuja pyré můžete zaměnit za mango pyré.

Náplň 2 - Kokosová šlehačková pěna
1000 g smetany min.35% ( lze nastavit 800 g smetany + 200 g plnotučného tvarohu)
500 g mléka
300 g kokosový sirup Monín
100 g Malibu
100 g ztužovače CREPITO fix (CAKEZO)

Postup:
Našleháme smetanu. Ztužovač CREPITO fix  vešleháme do mléka s kokosovým sirupem Monínem a Malibu. Vzniklou hmotu ihned vmícháme do šlehačky.

Dokončení:

Korpus, náplň a želé vložíme do formy (silikonové či kovové otevírací). Po založení dortu nebo zákusků dáme zamrazit.

Poleva :

Použijeme zrcadlovou polevu Perfect glaze Chocolate mix White, Creamy nebo Yellow a aplikujeme na mražený výrobek (ihned po vyjmutí z mrazáku).

 

Zdroj: CAKEZO

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Novinky a recepty do vašeho e-mailu
Dozvíte se o novinkách, receptech a zajímavostech z našeho e-shopu. Rozesíláme 1-2x za měsíc.

Kde nás najdete

Komenského 1275

Valašské Meziříčí

757 01

Kontakt
sladke-peceni.cz
Zdeňka Michnová
9,00 - 16,00 hod.
© Copyright 2015-2022 Zdeňka Michnová
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz