Logo
9,00 - 16,00 hod.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
17.04.2021
Nový recept na našem blogu: Mecháček s tvarohovým krémem
V tomto jarním období, kdy se všechno začíná zelenat, je ta správná chvíle na to si upéct nadýchaný mechový řez s tvarohovým krémem a vůní van... číst celé
16.02.2021
Nový recept na našem blogu: Koblížky
Koblížky jsou velmi oblíbené. Obzvláště ty domací, čerstvé! Když je navíc vylepšíte vanilkovým krémem a Ruby čokoládou, proměníte je v úžasn... číst celé
21.10.2020
Aktualizace k 21.10.2020
Prodejna ve Valašském Meziříčí zůstává otevřena, e-shop funguje bez omezení. Opatrujte se! číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

 

 

 

 

 

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Slavnostní dort s kokosem a marakuji podle CAKEZO
27.05.2020
Recepty

Slavnostní dort s kokosem a marakuji podle CAKEZO

Tento slavnostní dort  s kokosovou příchutí a želé plátem z marakuji budou všichni milovat! A přitom jeho výroba není vůbec složitá! Vyzkoušejte jej podle následujícího receptu.

Korpus - kokosový plát

2x 30x40 cm (2 x domácí plech)

Suroviny:
155 g bílků + 50 g cukru do bílku
250 g vejce celé (cca 5 vajec)
260 g cukru do vajec
150 g mouka hladká
170 g kokosová mouka nebo jemně stouhaný kokos

Postup:

Vyšleháme bílky s cukrem. V druhém kotlíku vyšleháme vejce s cukrem. Smícháme hladkou prosátou mouku a kokosovou mouku. Smíchané mouky vmícháme do našlehaných vajec s cukrem a následně vmícháme našlehaný bílek.

Náplň 1 - Želé vložka
500 g marakuja pyré
250 g vody
75 g cukru
75 g ztužovače CREPITO fix (CAKEZO)

Postup:

Vše metličkou zašleháme do sebe a naléváme do formiček požadovaného tvaru. Dáme vychladit (zamrazit) a poté vkládáme do kokosové náplně ze šlehačky.

Tip: marakuja pyré můžete zaměnit za mango pyré.

Náplň 2 - Kokosová šlehačková pěna
1000 g smetany min.35% ( lze nastavit 800 g smetany + 200 g plnotučného tvarohu)
500 g mléka
300 g kokosový sirup Monín
100 g Malibu
100 g ztužovače CREPITO fix (CAKEZO)

Postup:
Našleháme smetanu. Ztužovač CREPITO fix  vešleháme do mléka s kokosovým sirupem Monínem a Malibu. Vzniklou hmotu ihned vmícháme do šlehačky.

Dokončení:

Korpus, náplň a želé vložíme do formy (silikonové či kovové otevírací). Po založení dortu nebo zákusků dáme zamrazit.

Poleva :

Použijeme zrcadlovou polevu Perfect glaze Chocolate mix White, Creamy nebo Yellow a aplikujeme na mražený výrobek (ihned po vyjmutí z mrazáku).

 

Zdroj: CAKEZO

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

Kde nás najdete

Komenského 1275

Valašské Meziříčí

757 01

Kontakt
sladke-peceni.cz
Zdeňka Michnová
9,00 - 16,00 hod.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.