Logo
(Po-Pá 9-16 hod)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
01.06.2020
Akce na zrcadlovou polevu!
Kup minimálně 3x 300g nebo 1x 750g libovolné zrcadlové polevy PERFECT GLAZE a dostaneš 1x 750g Perfect glaze Milk ZDARMA! Akce platí do vyčerpání záso... číst celé
22.04.2020
OTEVŘENÍ PRODEJNY od 27.4.2020
Od 27.4.2020 opět otevíráme kamennou prodejnu ve Valašském Meziříčí. Provozní doba je pondělí až pátek, 9,00 - 16,00 hod. Těšíme se na Vás! číst celé
15.03.2020
Uzavření prodejny ve Valašském Meziříčí
Prodejna cukrářských potřeb ve Valašském Meziříčí je na základě usnesení vlády od pondělí 16.3.2020 UZAVŘENA do odvolání. Odesílání zboží přes e-shop ... číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

 

 

 

 

 

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Slavnostní dort s kokosem a marakuji podle CAKEZO
27.05.2020
Recepty

Slavnostní dort s kokosem a marakuji podle CAKEZO

Tento slavnostní dort  s kokosovou příchutí a želé plátem z marakuji budou všichni milovat! A přitom jeho výroba není vůbec složitá! Vyzkoušejte jej podle následujícího receptu.

Korpus - kokosový plát

2x 30x40 cm (2 x domácí plech)

Suroviny:
155 g bílků + 50 g cukru do bílku
250 g vejce celé (cca 5 vajec)
260 g cukru do vajec
150 g mouka hladká
170 g kokosová mouka nebo jemně stouhaný kokos

Postup:

Vyšleháme bílky s cukrem. V druhém kotlíku vyšleháme vejce s cukrem. Smícháme hladkou prosátou mouku a kokosovou mouku. Smíchané mouky vmícháme do našlehaných vajec s cukrem a následně vmícháme našlehaný bílek.

Náplň 1 - Želé vložka
500 g marakuja pyré
250 g vody
75 g cukru
75 g ztužovače CREPITO fix (CAKEZO)

Postup:

Vše metličkou zašleháme do sebe a naléváme do formiček požadovaného tvaru. Dáme vychladit (zamrazit) a poté vkládáme do kokosové náplně ze šlehačky.

Tip: marakuja pyré můžete zaměnit za mango pyré.

Náplň 2 - Kokosová šlehačková pěna
1000 g smetany min.35% ( lze nastavit 800 g smetany + 200 g plnotučného tvarohu)
500 g mléka
300 g kokosový sirup Monín
100 g Malibu
100 g ztužovače CREPITO fix (CAKEZO)

Postup:
Našleháme smetanu. Ztužovač CREPITO fix  vešleháme do mléka s kokosovým sirupem Monínem a Malibu. Vzniklou hmotu ihned vmícháme do šlehačky.

Dokončení:

Korpus, náplň a želé vložíme do formy (silikonové či kovové otevírací). Po založení dortu nebo zákusků dáme zamrazit.

Poleva :

Použijeme zrcadlovou polevu Perfect glaze Chocolate mix White, Creamy nebo Yellow a aplikujeme na mražený výrobek (ihned po vyjmutí z mrazáku).

 

Zdroj: CAKEZO

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

Kde nás najdete

Komenského 1275

Valašské Meziříčí

757 01

Kontakt
sladke-peceni.cz
Zdeňka Michnová
(Po-Pá 9-16 hod)
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.