- Úvod
- Potahovací hmoty, suroviny
- sypké směsi na pečení
- IREKS ENZYMA Mon Macaron Směs na makronky 1 kg
IREKS ENZYMA Mon Macaron Směs na makronky 1 kg

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Hodnocení 10
- Komentáře 0
- Související zboží2
- IREKS ENZYMA Mon Macaron Směs na makronky 1 kgSkladem372 Kč323 Kč bez DPH
Sypká směs je určená k výrobě delikátních makronek.
Receptura: Moc Macaron 1000g, pitná voda (35°C) 200g
Postup: doba šlehání je cca 4 minuty rychle, teplota pečení je cca 150 °C , doba pečení 22 - 25 minut ( doporučujeme i kratší dobu pečení cca 18 minut, dle zkušeností s vlastní troubou). Všechny suroviny šleháme při vysoké rychlosti. Hmotu stříkáme hladkou trubičkou na pečící papír v požadované velikosti makronky. Pečeme na cukrářském plechu a po vychladnutí spojujeme krémem nebo náplní.
Tip pro barevné varianty: Při použití gelové barvy se základní receptura nemění, ale pokud použijeme tekutou potravinářskou barvu pro dobarvení hmoty, její množství odečteme od dávky vody. Pro tmavé makronky - kakaové nebo jádrové - je nejvhodnější přidat kakaový prášek. V případě výroby kakaových makronek přidáme k základní hmotě 50 g kakaového prášku a 20 g pitné vody. Pro výrobu jádrových makronek přidáme k základní receptuře 20 g kakaového prášku a 10 g vody.
Složení: cukr, mleté mandle, sušený vaječný bílek, glukózový sirup, kokosový olej, stabilizátor (E516), emulgátor (E472b, E477, E471), sušené odstředěné mléko, zahušťovadlo (E412), aroma.