- Úvod
- Folie na čokoládu Čokotransfer
Folie na čokoládu Čokotransfer
Čokoláda vypadá na cukrářských výrobcích skvěle sama o sobě, co takhle ji ale ještě trochu vyladit? K tomu perfektně poslouží transfer fólie. Jsou k dostání v nejrůznějších vzorech a barvách, takže si stačí vybrat ty, které budou přesně podle vašeho gusta.
A jak při práci s transfer fólií postupovat? Naneste na ni rozpuštěnou čokoládu, kterou rozetřete nožem nebo jinou řemeslnickou potřebou. Jakmile bude řádně ztuhlá, opatrně ji sloupněte. Nyní už se budete moct kochat nádherným vzorem, který vznikl otištěním kakaového másla nebo potravinového barviva.
Možná oceníte, že fólii lze pokládat přímo na zákusky, jejichž čokoládová poleva je ještě teplá. Ať už se takto rozhodnete ozdobit dorty, pralinky nebo další dezerty, výsledek bude rozhodně stát za to.