Logo
po-pá 9,00 - 16,00 hod.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
27.08.2021
Nový recept na našem blogu: Makové cupcaky s povidlovým krémem
Sezóna zralých švestek je v plném proudu! Teď je ten správný čas si upéct makové cupcaky s lahodným švestkovým krémem. Recept najdete   ... číst celé
18.07.2021
Nový recept na našem blogu: Buchty s drobenkou
Chystáte se na výlet či dovolenou? Nezapomeňte si s sebou přibalit klasické plněné buchty s drobenkou. Určitě vám při cestě přijdou vhod a pos... číst celé
17.06.2021
Nový recept na našem blogu: Krtkův dort
K létu patří rychlé recepty. Příprava tohoto dezertu Vám nezabere mnoho času a udělá radost každému, i těm nejmenším! Vyzkoušejte recept na Kr... číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

 

 

 

 

 

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Recepty
  4. Karamelový dortík
22.05.2021
Recepty

Karamelový dortík

Hledáte jednoduchý recept? Tento je na skvělý karamelový nepečený dezert, jehož příprava nezabere příliš mnoho času, ale výsledek rozhodně potěší vaše chuťové pohárky.

Tento recept Vám přinášíme ve spolupráci s blogerkou Solnička v kuchyni, která na svém blogu nabízí spoustu dalších úžasných receptů. Určitě stojí za to její stránky navštívivit!

Suroviny na korpus:

  • 250g Lotus sušenek
  • 60g másla
  • 2 polévkové lžíce plnotučného mléka

Zdobení:

čokoládové hoblinky, karamelové hoblinky, karamelové kostky 

 

Suroviny na krém:

Postup:

Korpus na dortík připravíte velmi snadno a to tak, že rozdrtíte sušenky několika krátkými pulsy v kuchyňském robotu. Sušenkovou drť smícháte s rozpuštěným máslem, mlékem a přesypete do kulaté, dortové formy o průměru 24cm. Rozhrňte ji rovnoměrně po celém dnu formy a důkladně upěchujte.

Tip: Pokud nemáte doma robot, nezoufejte. Sušenky nasypte do sáčku a rozdrťte je například válečkem na těsto nebo paličkou na maso.

Na krém si prvně připravte karamelovou ochucovací pastu. Směs Karina  nasypejte do misky, zalejte vodou, promíchejte a nechejte 15 minut nabobtnat.

Vychlazenou smetanu nalijte do mísy, přidejte mascarpone a karamelovou směs. Ručním šlehačem vyšlehejte hladký a tuhý krém. Polovinu krému rozetřete na sušenkový základ, posypejte nalámanými Lotus sušenkami a navrstvěte druhou polovinu krému. 

Tip: Budete-li chtít připravit dort bez použití živočišných produktů, doporučuji na krém použít rostlinnou šlehačku Hoplá250 g Kariny spojte s 120g vody. Tento základ vyšlehejte s 600 ml dobře vychlazené šlehačky.

Hotový dortík nechejte v lednici odpočívat minimálně 12 hodin.

Jako ozdobu použijte čokoládové hoblinky, karamelové kostky, sušenky nebo ideálně kombinaci všech těchto surovin. 

 

Děkujeme  Solnička v kuchyni  za její úžasný recept!

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

Kde nás najdete

Komenského 1275

Valašské Meziříčí

757 01

Kontakt
sladke-peceni.cz
Zdeňka Michnová
po-pá 9,00 - 16,00 hod.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.