- Úvod
- Potahovací hmoty, suroviny
- sypké směsi na pečení
- IREKS ENZYMA Red Velvet, směs na pečení korpusu 5 kg
IREKS ENZYMA Red Velvet, směs na pečení korpusu 5 kg

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Hodnocení 1
- Komentáře 0
- Související zboží1
- IREKS ENZYMA Red Velvet, směs na pečení korpusu 5 kgSkladem644 Kč560 Kč bez DPH
Sypká směs na přípravu korpusu "červený samet".
Červený samet neboli Red Velvet a jeho originální recept údajně pochází z newyorského hotelu Waldorf Astoria, kde ho svým hostům jako autorskou specialitu podávali již ve 20. letech minulého století. Red Velvet znamená rudý samet nebo hebkost, čímž se vyjadřuje barva a jemnost korpusu, který má být tmavě či jasně červený nebo červenohnědý.
Velkou předností použití Sandry VELVET je jednoduchá příprava korpusu, který je šťavnatý, má kompaktní a hladký povrch. Roládové pláty jsou pak pružné a ohebné. Dortový korpus nebo pláty ze Sandry VELVET plníme a zdobíme speciálním bílým krémem připraveným s tvarohovými, sýrovými nebo smetanovými ingrediencemi.
Doporučená receptura: 500g sandra velvet, 325 pitá voda, 90g olej.
Doporučený technologický postup: suroviny spojíme a necháme cca 5 minut odležet. Poté mícháme při nejnižší rychlosti po dobu jedné minuty do hladké a homogenní konzistence. Hmotu dávkujeme do předem připravené dortové formy. Pečení při 170 °C.
Složení: pšeničná mouka, sušená vejce, kypřící látky(E450,E500), kakao, barvivo (E120,E172). sůl, aroma.
Výživové hodnoty ve 100g: energetická hodnota 1621kJ/388kcal, bílkoviny 9,5g, sacharidy 76,5g, z toho cukry 47,4g, tuky 4,6g, z toho nasycené MK 1,4g, sůl 1,1g